NieuwsWedstrijdverslagWestfriesland/SEW DS3 vs Cometas DS1

10 december 2019by H.V.Cometas
_DDP5476

In Leeuwarden valt niets te halen!

Door Simone Postma 10-12-2019

De laatste uitwedstrijd van 2019 was naar SEW in Wognum. We weten dat dit team barst van de ervaring, hier moeten we dus ons eigen tempo hoog houden. Snel en sterk spel, daar kunnen we mee winnen.

Zoals vaker beginnen we niet met die spirit en krijgen we al snel de eerste ballen om de oren. Na 10 minuten zitten we er in en herpakken ons. Net als de NL dames komen we terug van 4 doelpunten achterstand en pakken zelfs even de voorsprong. Nika speelt hierbij de hoofdrol met een paar mooie snelle breakouts. Helaas is deze focus van korte duur, de laatste 10 minuten weten de dames van SEW ons toch weer op achterstand te zetten. Met 17-11 gaan we de rust in.

We zijn positief, dit kunnen we nog omdraaien. We moeten alleen betere keuzes gaan maken en niet vervallen in oude valkuilen. Dit blijkt toch lastiger dan gezegd. We komen niet meer in ons goede spel, het lukt vandaag allemaal niet. Als we op 10 punten achterstand komen te staan zie je het geloof langzaamaan verdwijnen. Tegenover elke mooie aanval staat direct weer een tegengoal. Het zit er niet in en met diezelfde 10 punten verschil sluiten we af. 32-22.

Waren we voor de wedstrijd teveel bezig met onze tegenstander? Het feit dat ze thuis nog niet verloren hadden? Alles wat je aandacht geeft dat groeit.. Misten we focus? Kwamen we niet in ons eigen spel? Wilden we daardoor individueel oplossingen zoeken? Vragen om ons zelf te stellen. En aan de andere kant, dit ook niet groter maken dan het is. Elk team heeft wel eens een offday. Zo blijft het in elk geval wel spannend in die top 3.

Deze week tijd voor wat zelfreflectie. Nu dit verlies nemen en er volgend weekend gewoon weer staan, want hier in Leeuwarden valt niets te halen. Tot dan!

Eindstand 32-22

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020