Meteen naar de inhoud

Zaanstreek H1 – HV Cometas H1

Zondag 6 maart, Zaandam

Oostblok handbal brengt Cometas punt

Na een pauze van twee weekenden stond voor de heren van HV Cometas een uitwedstrijd tegen Zaanstreek op het programma. De thuiswedstrijd was nipt verloren dus kon er met vertrouwen richting Zaandam worden afgereisd. Ondanks dat er maar met 8 spelers mee waren was voor het eerst dit kalenderjaar de basis compleet. De eerst tien minuten verliepen moeizaam voor Cometas. Alle spelers misten wel kansen in deze fase en het alles of niks snelle aanvalsspel van Zaanstreek was moeizaam te verdedigen. Vanaf de tiende minuut in de wedstrijd begon het beter te lopen en werd zelfs de eerste voorsprong voor de uitploeg gepakt. Na een kwartier stond het 5-6. Het scoren bleef moeizaam verlopen en bij rust stond de uitploeg 14-11 achter. In de rust stond nestor Jos Vermeulen op met een oppeppende speech.

Er werd afgesproken de rust te bewaren om het spel van Zaanstreek te ontregelen. Handbal op z’n oostbloks met lange aanvallen en schoten van afstand. In de tweede helft lukte dit goed. Een steal van Yael Samanter zorgde ervoor dat de eerste aanval van Zaanstreek onschadelijk werd gemaakt. Gedurende de tweede helft zorgden de afstandschoten van Sverre Wolters en Remon de Vries ervoor dat de Leeuwarders in de wedstrijd bleven. De laatste tien minuten bleef het verschil 1 doelpunt. De frustratie werd steeds erger bij Zaanstreek en dit leidde tot veel fouten. Cometas werd in de wedstrijd gehouden door Jos Vermeulen die alle drie de penalty’s van Zaanstreek stopte en ook meerdere breaks wist tegen te houden. Een halve minuut voor tijd maakte Jorrit Rodenhuis weer gelijk vanaf de rechterhoek. Zaanstreek had één laatste aanval en met een wanhoopsschot vanaf negen meter probeerde ze op voorsprong te komen. Het schot werd geblokt door Luc de Vries en dit betekende dat de eindstand 27-27 werd. Het eerste punt van 2022 was binnen!