Meteen naar de inhoud

HV Aristos H2 – HV Cometas H1

Zaterdag 5 februari, Amsterdam

Timo Bouwer scoort vanaf de cirkel

Na een lange winterstop stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2022 op het programma voor HV Cometas Heren 1. Met een incompleet team werd afgereisd naar Amsterdam. Medekoploper Aristos was de tegenstander. Thuis konden de Leeuwarders lang mee komen met de Amsterdammers maar van tevoren stond al vast dat het nu een ander verhaal zou worden. Met jeugdspelers Timo Bouwer en Daan Kikstra en gelegenheidsspeler Lasse Hiddink konden er geen wonderen worden verwacht. Toch begon de uitploeg sterk aan de wedstrijd met een bijzonder lobje uit de break van Stan de Boer kwamen de Leeuwarders op 1-0 en na vijf minuten stond het zelfs 3-1.

Vanaf dat moment begon het helaas minder te lopen. Goede aanvallen met mooie schoten van Remon de Vries en Yael Samanter werden afgewisseld met aanvallen die tot niks leiden. Ondanks goed keeperswerk van Jos Vermeulen stond het verdedigend ook niet sterk genoeg en kon Aristos vaak makkelijk scoren. Na 30 minuten handbal stond er 18-10 op het scorebord. In de tweede helft herpakte de ploeg zich wat en werd er weer vaker gescoord. Hoogtepunt van de tweede helft was de eerste goal van Timo Bouwer vanaf de cirkel. Na een moedige gevecht stond er uiteindelijk 35-22 op het scorebord. Volgende week zaterdag ontvangen de heren van Cometas het vierde team van Volendam.