HV Cometas HS1 – De Blinkert HS1

2 Oktober 2021 – Door Stan –

Op zaterdagavond 2 Oktober stond voor de heren 1 van HV Cometas de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De Blinkert uit Haarlem kwam op bezoek in het Kalverdijkje in Leeuwarden. Voor beide teams was het de eerste competitiewedstrijd in een jaar tijd en dat was te merken. In de eerste vijf minuten wisten beide ploegen het net niet te vinden. Na de eerste vijf minuten begon het beter te lopen bij beide teams. Cometas pakte een kleine voorsprong maar in het eerste kwartier bleef De Blinkert in de buurt. In het tweede kwartier van de tweede helft begon het bij Cometas beter te lopen en onder leiding van de afstandsschoten van Remon de Vries en de schoten van de cirkel van Luc de Vries wist de ploeg uit te lopen naar een 19-9 voorsprong bij rust. Opvallend was de dekking van de thuisploeg. Waar de dekking de laatste jaren een pijnpunt was voor Cometas stond deze in de eerste helft als een huis.

In de tweede helft consolideerde de thuisploeg de voorsprong. Het werd wat slordiger waardoor de voorsprong niet kon worden uitgebouwd. In de laatste tien minuten werd er wat geëxperimenteerd met de opstelling waardoor De Blinkert wat terug kon komen. De einduitslag was uiteindelijk 30-23 waardoor de Leeuwarders de eerste twee punten bij konden schrijven.