Eerste 1/3 van seizoen Heren 1

Na de laatste wedstrijd van Heren 1 zijn de eerste zes van achttien wedstrijden gespeeld dit seizoen. Doordat ze een anderhalve competitie spelen hebben ze nu tegen al hun tegenstanders gespeeld. Hier volgt een overzicht van deze zes wedstrijden.

Wedstrijd 1: Cirkeltijgers Uit (24-30)
De eerste wedstrijd van het seizoen speelden de heren uit bij studentenhandbalvereniging Cirkeltijgers in Groningen. Ondanks dat de heren maar één veldwissel hadden, hadden ze toch één meer dan de mannen uit Groningen. Het was te merken dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was, want in het eerste kwartier ging er nog veel mis bij de heren uit Leeuwarden. Gelukkig konden de heren zich goed herpakken en werd er met een voorsprong van 8-12 de rust in gegaan. In de tweede helft kon Heren 1 de voorsprong vast houden en zelfs verder uitlopen. Aan het eind van de wedstrijd verslapte de concentratie wat en kon Cirkeltijgers nog wat terig komen. Uiteindelijk konden de heren voor het eerst in anderhalf jaar weer met twee punten in de tas aan de rit naar Leeuwarden beginnen.

Wedstrijd 2: Jahn II Uit (24-24)
De tweede wedstrijd van het seizoen vond plaats in het Groningse Stadskanaal. Voordat de wedstrijd begon zagen de heren de D-Jeugd het goede voorbeeld geven, zij wonnen 8-9. De heren hadden weer een moeilijke start aan de wedstrijd en liepen als snel een paar doelpunten achter. Bij rust was deze achterstand goed gemaakt en stond het 10-10. In de tweede helft liep de wedstrijd uit de hand doordat de scheidsrechter aan beide kanten te weinig ingreep. Helaas misten de heren zelf te veel kansen om weg te lopen bij Jahn II en eindigde de wedstrijd in een 24-24 gelijkspel. Er was tevredenheid over het feit dat de ongeslagen status behouden bleef, maar iedereen had ook het gevoel dat er meer ingezeten had.

Wedstrijd 3 V en S Thuis (20-13)
De derde wedstrijd van het seizoen was de eerste wedstrijd in het eigen Kalverdijkje. Voor de tweede keer dit seizoen werd er gespeeld tegen een club uit de stad Groningen, dit keer V en S. Vorig seizoen werd er twee keer gewonnen tegen het eerste van V en S en dus werd er met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd. Dat vertrouwen bleek terecht. Ondanks dat de heren weinig tot scoren wisten te komen wisten ze de dekking goed dicht te houden waardoor V en S nog minder wist te scoren. Met nog een kwartier te gaan vond er helaas een opstootje plaats waardoor beide teams een speler met een rode kaart zagen vertrekken.

Wedstrijd 4 Kwiek Uit (40-21)
Voor de vierde wedstrijd van het seizoen moesten de heren naar Hoogeveen voor een duel met koploper Kwiek. Door blessures en andere afwezigen konden de heren niet met een volledig team afreizen. Ondanks de afwezigen konden de heren zich de eerste twintig minuten goed meten met de koploper. Helaas was daarna de tank leeg en konden de heren het hoge tempo van Kwiek niet meer volgen.

Wedstrijd 5 Exito Thuis (29-16)
De tweede thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen Exito. In een goed gevulde basketbalhal lieten de heren zien dat ze op tempo spelen nog niet verleerd waren. Helaas was net als in de eerst thuiswedstrijd tegen V en S de afronding niet scherp en werden veel kansen gemist. Gelukkig werd dit de heren niet fataal en konden er voor de derde keer dit seizoen twee punten in de tas worden gestopt.

Wedstrijd 6 Hurry-Up Uit (29-28)
De voorlopig laatste wedstrijd speelden de heren in Zwartemeer tegen Hurry Up 3. Op voorhand leek dit al een lastige wedstrijd te worden omdat dit de enige wedstrijd dit seizoen is waar er met hars gespeeld mag worden. Dit was in het eerste kwartier ook te merken. De aanval opzetten ging moeizaam en ook veel schoten werden gemist. Na een kwartier stonden de heren 7 doelpunten achter en ondanks dat er beter gespeeld werd stonden de heren bij rust nog 6 doelpunten achter. In de rust werd er afgesproken volle bak tempo te gaan spelen en dit had een positief effect. Door de heren van Hurry Up helemaal stuk te lopen werd het gat langzaamaan gedicht. Door in de dekking meer uit te stappen lukte het Hurry Up ook nauwelijks meer om te scoren en met 5 minuten te spelen stond het weer gelijk. Helaas nam de scheidsrechter in de laatste minuten beslissingen die in het nadeel van de heren uitvielen waardoor er uiteindelijk met 1 doelpunt verschil werd verloren.

Scroll naar boven