Dames Cometas C tegen V en S uit Groningen

Zondag 21 november, 12.00 – Dames Cometas C tegen V en S uit Groningen

Dames Cometas C begonnen top, maar verloren de wedstrijd in de tweede helft

De wedstrijd ging even voor 12.00 uur van start in het Kalverdijkje. De dames handbalden heel knap in de eerste helft. In de rust stonden ze zelfs met 5-4 voor. Helaas zakten ze in de tweede helft wat in. De dames verloren de wedstrijd uiteindelijk met 9-21. Lees verder voor het uitgebreide verslag.

De dames van Cometas C stonden weer te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. Anne, Elena, Emma, Lieke, Linde, Olise, Roos, Saar en Sam waren er klaar voor! Net als de coaches Janneke en Simon. Ook de aanwezige ouders hadden er zin in. Deze keer konden ze de meiden door de nieuwe coronamaatregelen helaas niet vanaf de tribune aanmoedigen, maar moesten ze dat doen vanachter het raam in de kantine. Gelukkig was de positieve vibe er niet minder om.

De meiden handbalden tegen V en S uit Groningen en gingen als een speer van start. Helaas bereikte het eerste schot het doel net niet. Daarna scoorde de tegenstander 0-1. Maar de meiden lieten zich niet kisten. Sam scoorde de gelijkmaker. Snel daarna werd het 1-2 en daarna 2-2. Saar scoorde de 3-2. Spannend! Nog 13 minuten te gaan tot de rust. Sam maakte de knappe 4-2 vanuit een supersnelle counter. In de 8ste minuut voor rust maakte de tegenpartij de 4-3. Sam scoorde de 5-3. Wat zijn de meiden goed! De tegenpartij benutte de penalty en het werd 5-4. Nog 2 minuten te gaan. Een mooie stop van keeper Emma voorkwam de gelijkmaker vlak voor rust. Goed gedaan!

Na ongeveer 5 minuten gingen de teams verder met de tweede helft. Al snel werd het 5-5 en daarna 5-6. Roos maakte de gelijkmaker, het werd 6-6. Helaas maakte de tegenstander kort achter elkaar 3 goals en werd het 6-9. Na een blessure bij Cometas scoorde de tegenpartij 6-10 en daarna de 6-11. De meiden zakten een beetje in. Kom op dames! Ze hadden nog 15 minuten te gaan. Helaas, 6-12, 6-13… Ze gingen er weer voor met Emma in het veld. Yes, 7-13! Jammer, 7-14, 7-15, 7-16. Roos maakte de 8-16. Al snel stonden er nog maar 8 minuten op de klok. De tijd ging dringen. Door een rake penalty voor de tegenpartij werd de stand 8-17. Roos had de smaak te pakken: 9-17. Daarna kwamen er helaas geen doelpunten meer voor Cometas en liep de tegenpartij steeds verder uit. Uiteindelijk werd het 9-21. Zo jammer, want de eerste helft was top!

Volgende week gaan de meiden het weer proberen. Dan reizen ze af naar het Drentse Erica. Alvast veel succes meiden en coaches!