Dames Cometas C tegen HVE 2000

Zondag 28 november, Dames Cometas C tegen HVE 2000

C dames sleept met gehavend team een punt uit het vuur.

Zaterdagavond kregen we te horen dat Elena niet fit genoeg bleek om op zondag te handballen. Helaas, maar gelukkig zouden we met 2 wissels naar Erica. Ook coach Simon zou er niet bij zijn, net als Mare, die al een paar weken ontbreekt door een vervelende voetblessure. Zondagochtend blijkt onze Saar ook niet lekker en zij blijft thuis. Nu is er nog 1 wissel over, maar we reizen vol goede moed af naar Erica en genieten de heenweg van prachtige luchten en het Drentse land.

De sporthal straalt geen gezelligheid uit, maar dat deert dit enthousiaste team niks. We hebben nieuwe tenues, dus de dames stralen en starten in de gang met de warming-up. De tegenstander tracht ons voor de wedstrijd al te intimideren, maar ook daar lachen we om.
Na Anne in september, Linde in november, debuteert Dena vandaag in dit talentvolle, jonge team. Olise is sinds vorige week weer terug en begint deze wedstrijd op doel.

We winnen de toss, de wedstrijd start en Emma maakt er inmiddels een gewoonte van om binnen 10 seconden te scoren! Hoppa, 0-1! Ze is de eerste 10 minuten lekker op schot en met een passeerbeweging buitenom, afstandsschot en passeerbeweging tussen 1 en 2 legt ze er nog 3 in aan de linkerkant. Ook Sam begint wat los te komen op de rechteropbouw en na 12 minuten staat het 5-5.

De meiden spelen goed samen en zijn sterk in onderscheppingen door het goede stoorwerk van Linde en de snelle breaks van Lieke, Sam en Emma. Ook Olise krijgt de smaak te pakken en probeert breaks te gooien, super! Helaas zijn we niet allemaal even trefzeker.

De tegenstander is net als ons gebrand om te winnen en met een paar gemene stuitballen blijven ze bij en lopen ze voor rust zelfs uit naar 10-8. Olise maakt in de rust plaats voor Roos in het doel, en dat was maar goed ook, want de scheidsrechter kwam vertellen dat Roos de cirkel niet meer zo goed mocht verdedigen, want dan zou ze eruit gestuurd worden. Ook Emma mocht aanvallend niet meer zo sterk spelen, kregen we te horen. Dena begint in de tweede helft op de middenopbouw en doet dit gelijk hartstikke goed met een mooi tempo en ballen op maat. Onze cirkel Linde is een paar keer aanspeelbaar en weet bijna te scoren. Lieke en Sam wisselen even van positie en dat pakt goed uit, want Lieke kan erg goed blokken. Samen met Anne houdt ze de linkerkant van HVE hartstikke dicht en wordt er aan die kant niet meer geschoten. Roos staat ondertussen verrassend goed het doel te verdedigen en vangt de ballen alsof het niks is. Toch weet HVE uit te lopen naar 14-11 en Emma komt even naar de kant: ze wordt zo hard aangepakt dat haar shirt ongeveer binnenstebuiten zit.

Het rustmomentje van Emma pakt goed uit. Lieke onderschept op fantastische wijze de bal en na een mooie solo smijt ze de bal bijna door de muur, 14-12. Emma knalt een vrije bal erin en maakt de 14-14! Sam doet ook nog steeds mee en gooit de volgende vrije bal er prachtig in: 14-15! Zo mooi om te zien dat de vrije ballen steeds beter gaan en zo goed worden uitgevoerd! Olise vervangt Roos uitstekend in de dekking, de cirkel wordt niet aangespeeld en er komen geen waarschuwingen van de scheidsrechters meer.
Nog 6 minuten te gaan. De spanning stijgt en naar later zal blijken, zitten de ouders thuis ook op het puntje van hun stoel door het live wedstrijdverslag van de vader van Anne.

4 minuten voor tijd staan we 14-16 voor en zie dan de rust eens te bewaren in dit team dat tot nu toe nog geen enkele wedstrijd wist te winnen. We lijden balverlies terwijl we zuinig op de bal willen zijn. Sam gooit een vrije bal erin, maar om onbegrijpelijke redenen moet deze opnieuw worden genomen en dan gaat hij naast…
Met nog 1 minuut te gaan is de stand 17-17. Een bal gaat over de zijlijn, maar wordt aan de keeper van HVE gegeven. Aan de overkant wordt vlak voor tijd nog een vrije bal gegeven aan HVE. Maar de zoemer gaat en ons team loopt het veld uit. Gelukkig is coach Janneke goed bij stem en schreeuwt ze Roos terug het doel in en brult dat het team een dichte muur moeten vormen. De vrije bal wordt genomen, maar geen schot op doel. De scheidsrechter vond dit heel jammer, de bal werd opnieuw genomen. Gelukkig stond Linde enorm in de weg met een balafdruk op haar been tot gevolg.

Meiden, wat een strijd, wat een spanning en wat een geweldig leuk team is dit. We roepen onszelf uit tot (morele) winnaar en gaan met opgeheven hoofd naar de kleedkamers. De eerste punten zijn binnen!

Volgende week treffen we de nummer 2 van de competitie, Actief Paterswolde. Hopelijk zijn we dan weer compleet. We kijken er weer naar uit!