D-Jeugd – Half zeven gaat de wekker

11 Oktober 2021 – Door Ivo –

Half zeven gaat de wekker…  de 1e uitwedstrijd naar Borger is een feit. Fris en fruitig staan de D’s om half 8 bij het Kalverdijkje. We zijn klaar om te vertrekken.

Voor 8 uur komen de 1e zoete snoepluchten voorbij in de auto en vliegen de vonken al van Taco zijn auto, na een korte pitstop van Taco gaan we vol goede moed op weg naar de 1e uitwedstrijd.

Nadat de spiegel in de dameskleedkamer ook nog het spreekwoordelijke “scherven brengen geluk” als ondersteuning bood, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Mooi om te zien dat hier 2 jeugdige scheidsrechters de leiding hadden. Cometas creëerde aanvallend genoeg kansen maar had enorme pech met de afronding. Helaas werd er te veel naast of op de paar geschoten. Als er dan op goal werd geschoten leek de keepster van Borger wel een magneet te zijn.  Eva verdedigde het doel vol trots maar kon er niets aan doen dat er een 7-2 ruststand op het scorebord stond.

Na wat tactische aanwijzingen stonden ze weer klaar voor de 2e helft. Quinten begon de 2e helft op goal en zag zijn team dichterbij komen tot 8-5. De dekking stond beter en het snelle breekpunt wierp zijn vruchten af. Helaas was dit van korte duur en wist het beweeglijke Borger zich door de verdediging heen te spelen. De einduitslag werd 18-8 en konden de punten niet mee naar Leeuwarden.

Voor dit mooie team is er weer genoeg om op te trainen en aan elkaar te wennen en gaan we weer vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

Zien we jullie weer bij de volgende thuiswedstrijd??