D-jeugd – Cometas D1 – Actief D1

Een week nadat de wedstrijd oorspronkelijk gepland stond (door de vakantie had Actief niet genoeg spelers), konden we dan toch onze wedstrijd spelen.

Na een rustig begin van de wedstrijd kwamen we na een minuut of 7 op voorsprong. Ondanks een aantal goede reddingen van Quinten, inclusief een gestopte vrij worp, stonden we met rust 3-3.

In de rust even goed doorgenomen wat goed ging en waar we nog ruimte zagen voor verbetering.

De verdediging stond als een huis, maar in de aanval lag nog wel wat ruimte voor verbetering. Vooral meer de ruimte zoeken/ ruimte creëren voor een schot, in plaats van de bal alleen maar rondspelen.

Binnen 5 minuten na rust bleek dat de heren en dames dit wel goed konden. We liepen al snel uit na een paar doelpunten verschil, door heerlijke schoten uit de 2e lijn. En daarnaast vergaten we niet om  goed en soms een beetje (te) fanatiek te verdedigen.

Het felle verdedigen zorgde ervoor dat Eva (die na rust op doel kwam te staan), nog 2 keer een vrije worp tegen kreeg. Echter was de tegenstander niet in staat de prima keepende Eva te passeren.

Uiteindelijk hebben we een mooie teamprestatie neergezet, 10 – 6 gewonnen, veel doelpuntenmakers en zeer goed verdedigd.

Als coaches zijn we zeer trots en kijken we al uit naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag in Emmen!