Meteen naar de inhoud

HV Cometas HS1 – US 2

Zaterdag 12 maart, Leeuwarden

HV Cometas pakt eerste overwinning van 2022

Afgelopen zaterdag stond voor de heren van Cometas de thuiswedstrijd tegen US 2 op het programma. De thuisploeg had vertrouwen geput uit de uitwedstrijd tegen Zaanstreek van vorige week waarin, met 8 spelers, een punt gepakt werd. Deze week zat de hele bank vol en werd er gehoopt op een stunt tegen de nummer vijf uit de competitie. De tegenstanders hadden ook een bank vol en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 8-4 voorsprong. Cometas maakte het zichzelf in de laatste tien minuten van de tweede helft in korte tijd drie keer twee minuten te maken en daardoor nog maar met drie veldspelers over te blijven. Even later overkwam US hetzelfde en zo eindigden de gasten de eerste helft met drie veldspelers. Ze eindigden de tweede helft ook met een forse achterstand. De thuisploeg ging door goed handbal rusten met een 15-8 voorsprong.

In de tweede helft kwam de klad er een beetje in bij de thuisploeg. Er werd niet met de sterkst mogelijke opstelling aan de tweede helft begonnen en dit koste veel snelheid in de aanval. Cometas had geluk dat US niet veel profiteerde en bleef wel een voorsprong houden. Gedurende de tweede helft kwam US stapje voor stapje dichterbij en werd het alsnog een spannende wedstrijd. Met anderhalve minuut te gaan maakte keeper Peter ten Dolle een cruciale redding op een schijnbaar onhoudbaar schot. Dit zorgde ervoor dat Cometas met één doelpunt voorsprong aan de laatste aanval kon beginnen. Deze werd afgerond met een schot van de rechterhoek van Daniel Iseger die de bal er op curieuze wijze inschoot waardoor de eerste overwinning van 2022 binnen was. US wist in de laatste seconden nog één keer te scoren maar dit weerhield de thuisploeg niet van een 21-20 overwinning.