NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas HS2 vs H.V.Havas HS2

6 oktober 2019by H.V.Cometas
slide6

Wat een middag!

Door De Knecht, 6 oktober 2019

Het is lang stil geweest! Stilte voor de storm zouden de verhalen vertellers in de Romeinse tijd hebben gezegd. Het wachten op de godenzonen is voorbij! Ze gaan de arena betreden!

Zo voelt het overigens ook echt! Man man man wat heb ik hier naar uit gekeken. Begrijp me niet verkeerd overigens! Ik heb genoeg handbal kunnen zien! Maar je hebt handbal en je hebt het sterren team van Wim “The Lob” Louwenaar. Het verschil is voor de normale handbal fan niet te zien. Echte de kenner merkt het aan alles! Bij de tv noemen ze het “stage presence”. Nou geloof me, dan zijn de knullen van heren 1 toch echt beginners vergeleken met de mastodonten van heren 2! Zodra ze de zaal in lopen voel je al een vibe die je niet kan plaatsen! Het is een siddering die ik als DE handbal fan van Noord Nederland zo heb gemist!

Wat mij vooral verbaasde is de binnen komst van Martijn “friar Tuck” de Ruiter! Na vorig jaar hoog verraad te plegen richting het team, door zijn ziel te verkopen aan heren 1 en daarnaast zeggen te stoppen, was er gewoon!

De nieuwe verrader van het sterrenteam was ook aanwezig. Ook aankondigen te stoppen en vervolgens opduiken bij heren 1. Nils “VW” Maurits was nou niet iemand die ik vond passen in de vibe. Toch leken de mattadoren van heren 2 er geen moeite mee te hebben! Ook zag ik al snel een nieuw talent! Lang, atletisch en vooral ook Jong! Een genot om naarste kijken. Een ruwe techniek (duidelijk aangeleerd buiten cometas) maar een goede kop en juiste instelling. Dat zie je al snel! Jorrit “Crouch” Rodenhuis is een naam om te onthouden! Toen ook nog Piet “this is Sparta” Feddema binnen kwam lopen wist ik het zeker! Mijn middag kan niet meer stuk!

Zo begon de wedstrijd zoals je mag verwachten van een potje in de landelijke klasse! Gelijk opgaand en met passie! Peter “the great white wall” ten Dolle stond weer stabiel te keepen! Er was strijd tussen de lijnen en Jitze “triggerFinger” Porte vuurde erop los. Wat vooral opviel was de passie in de dekking. Er werd hard gewerkt en hier viel al het team wurk op! Daniël “i Need a lawyer” Iseger droeg hier zijn steentje aan bij!

Nu is wel het goede moment om even wat feiten op te lepelen! Mannen handbal is bv anders dan  vrouwenhandbal, het eerste van havas is eredivisie, de scheidsrechters waren top, en de zelfs snipers schieten niet altijd met scherp!

Het was het potje wel! Het publiek zat in een rollercoaster! Alles was aanwezig: bekvechten, straffen, strijd en meer!

Luc “Obelix” de Vries maakte magistrale doelpunten vanaf de lijn! Maar toch mocht het niet baten! De tegenstander liep langzaam weg in de tweede helft! Waren ze dan zo goed? Nee, dat niet! Er waren van de tegenstander wat zware tactieken om het sterrenteam uit te schakelen: Martijn “friar Tuck” de Ruiter werd in zijn oog geswaffeld, Nils “VW”  Maurits kreeg persoonlijke begeleiding, Daniël “i Need a lawyer” Iseger werd verbaal begeleid vanaf de kant.

Maar niks haalde het bij de streek die Arjen “Bonny St. Claire” Rusticus werd geleverd. Over in spelen op zwaktes gesproken! Het bar personeel op Vlieland was omgekocht door het bestuur van de tegenstander. Een diepte investering, maar uiterst effectief. Je ziet maar waar het grote geld zit in het handbal!

Stukje bij beetje gleed de kans om te winnen door de vingers. Maar het bleef genieten om te zien hoe ervaren spelers daar mee omgaan. Je kan veel zeggen, maar dit is pure en complete sport! Iets waar alle andere teams in het Noorden wat van kunnen leren, iets waaruit blijkt dat vrouwen handbal puur een voorprogramma is!

Je voelt het al aankomen! Er was geen winst! Wel genoeglijk puntjes! Al kan Martijn “friar Tuck” de Ruiter die niet meer zo goed zien met een dicht geslagen oog! De punten zullen vast komen! Maar is dit relevant? Nee, dit is waarom mensen naar de sporthal komen! Wat is het fijn om mijn helden weer te kunnen omarmen!

Eindstand 19-27

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020