NieuwsWedstrijdverslagVrone Berdos HS2 vs H.V.Cometas HS2

18 november 2019by H.V.Cometas
_DDP5501

Koeman solidair met H2

Door: Ivo Zijlstra 18-11-2019

Zaterdag in de namiddag vertrok H2 naar het altijd gezellige Sint Pancras voor de wedstrijd tegen Vrone/Berdos2. Ook hier hebben 2 clubs, HV Vrone en HV Berdos ,  de krachten dit jaar voor het eerst  gebundeld. Het 1e komt uit in de 1e Divisie en wij waren het voorprogramma deze avond.

Zonder onze vaste leider W. Louwenaar werden we deze wedstrijd gecoacht door onze trainer Piet Feddema. Na aankomst in de kantine wordt het gebruikelijk bakje koffie genuttigd, ook wel bekend als de interne warming-up.

Helaas ontbrak Atte waardoor Piet het strijdplan iets moest wijzigen. Lekker ballen was de opdracht. We begonnen met het winnen van de “tos”. Er zijn verschillende theorieën wat te doen na het winnen van de “tos” De ene theorie houdt zich bezig met de kans om in ondertal de 2 helft te beginnen, en de andere theorie is het 1e doelpunt maken.

Verrassend voor ons allen begonnen we met het uitnemen van de bal. De toon was gezet! Brutaal namen we een 3-1 voorsprong waarna de H2-machine was stroever begon te lopen. De mannen leken niet erg scherp en vielen terug in het onderdanige handbalpatroon. We gingen de kleedkamer in met een 19-13 achterstand en het plan moest worden bijgeschaafd. Na een goede peptalk van Piet “ga lekker handballen” begonnen we met de 2e helft.

Aanval na aanval kwamen we wat meer in ons spel en leek de tegenstander wat verdoofd van ons optreden in de 1e helft. Onze hoeken gingen scoren, de keepers stonden feller en de opbouwers deden goed mee. De achterstand  werd geleidelijk ingelopen en de tegenstander kon er niet meer doorheen komen. Met nog 3 minuten te spelen (geloof ik) namen we zelfs de voorsprong.  Zou het dan toch, zou H2 dan eindelijk van die nare nul komen. De tegenstander wordt wat zenuwachtig en dit slaat ook over op het thuispubliek.

De heren in het zwart fluiten een voortreffelijke wedstrijd maar lijken aan het einde van de wedstrijd wat scherpte te missen . De tegenstander komt gebukt in, en daar gaat het fluitje. Daar waar aan indringen wordt gedacht, krijgen we vol verbazing een penalty tegen. Helaas is hier geen VAR, deze hadden we graag gezien. Maar ja, dat is ook handbal…… gelukkig staat er nog een keeper die oog en oog met hun topschutter staat……. De fluit gaat.. en het doelpunt valt. Aiai, deze is zuur. We hebben nog een seconde of 20 om een doelpunt te maken, maar helaas lukt dat niet. Eindstand 30-30. Het voelt als verloren maar na een paar tellen is daar het besef hoe we zijn teruggekomen en dat we hier trots op kunnen zijn. Het punt wordt groots gevierd in de gezellige kantine, met overwinningswater en buckets met snackfood. In de kantine proberen we te genieten van ons Oranje, maar de mannen van Koeman zijn solidair met H2.

We zijn van de nul af, en de stijgende lijn is ingezet.

Volgende wedstrijd is in onze thuisarena om 13 uur tegen de 1e herenselectie van AHC’31.

Eindstand 30-30

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020