NieuwsWedstrijdverslagAHC’31 HS1 vs H.V.Cometas HS2

10 februari 2019by H.V.Cometas
plaatjefront

Van een bastaard naar een grand prestige!
Door De Knecht 03-02-2019

Het handbal weekje trapte dit keer vroeg af. De app stroomde vol met vragen. Ga je ook bij de bekerwedstrijd van de dames kijken. Maar ja…. Twijfel overmande me. Het is wel handbal bleef ik tegen mijzelf zeggen. En toen, als donderslag bij heldere hemel kwam daar mijn “Aha erlebniss”. Het enige waar alcohol vrij bier goed voor is is voor door de week als het niet past om echt bier te drinken. En daar was het! Mijn verantwoording naar mijzelf om een potje dames handbal te gaan kijken!

Toen ik bij het kalverdijkje kwam moest ik wel even met weemoed terug denken aan de apotheose die hier tweemaal door de heren is neer gezet. Mooi dat de dames, in tegen stelling tot het handbal op mondiaal niveau, de heren volgen in het behalen van de laatste 16 in het landelijk beker toernooi.

Binnen werd ik zwaar verrast. Door de gehele sfeer in de hal, maar ook door publieke belangstelling. Het is fijn om te zien dat er veel mensen waren die dezelfde “Aha erlebniss” hadden ervaren! Zo ook de mannen van mijn favoriete ploegje! Ontspannen als ze erbij liepen was het ook gelijk duidelijk. Bij zulke evenement is het belangrijk om mastodonten rond te hebben lopen die puur handbal uitstralen.

Ere wie ere toekomen. De wedstrijd ontpopte zich tot een waar spektakel. De dames durfden de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Dit was geen alcohol vrij(ook geen mannen handbal) bier, maar een rader. Verfrissend met een vleugje alcohol, maar je moet er niet te veel van hebben. Een mede kenner was het met me eens, maar vond een radler nog net iets te simpel. Hier zit net iets meer pit in, een bastaardje was de conclusie.

Toch had het mij voldoende geprikkeld om ruimte in te plannen in mijn weekend om met de mannen van het sterrenensemble van Wim “The Lob” Louwenaar mee te gaan naar Amsterdam.

Wat app contact deed mij weer nieuwe hoofdstuk toevoegen aan mijn groeiende bewondering voor deze helden. Ze begeven zich niet alleen op een hoog team niveau. Ze denken bijvoorbeeld ook aan de klimaat spijbelaars. Vanwege milieu technische overweging werd de carpool graad opgeschaald. Prachtig! Ik mocht mee en ook nog een heerlijk knus met twee van mijn helden op de achterbank!

Bij vertrek was er wel wat discussie. Het dilemma van het begin van het seizoen was wederom terug gekeerd. De knullen van The Humph hadden verloren. Moest er nu worden gestreden voor het kampioenschap door “het zootje” zodat de club iig weer omhoog kon, of moest er voor de lange termijn worden gekozen. Bescherming van de toekomst en vooral niet meer punten halen dan je vlaggenschip. Zoals al vaker gezegd en ook aangehaald in deze “column”: the best kept secret. Niet tot een conclusie komende werd in de auto gestapt.

Opvallend was wel dat Peter “LKK” ten Dolle vrijaf had gekregen van zijn empathische coach. Hij zag al een paar dagen wat bleekjes. Zulke dingen kunnen natuurlijk alleen met een fitte waardige achter wacht. Max “the reflex” Boons is weer volledig hersteld en meer dan klaar om deze grote schoenen te vullen!

Voor de wedstrijd was er voor mij geen inzicht in de gekozen strategie. Maar na een aantal minuten was het goed zichtbaar. 6-0 achter, Max “the reflex” Boons deed keurige pasjes opzij. Martijn “Griffin” de Ruiter deed zijn best niet op goal te schieten en ook de klassieke sta-bal werd  uit de kast gehaald door Jitze “dropje” Porte.

Toch weer fenomenaal om te zien dat de mannen zo goed om kunnen gaan met een gerichte taak van de coach. Daarna werd er echt gehandbald. En bleek dat er met deze internationale ploeg prima kon worden gespard. Bij rust was het dan ook exact zes verschil.

Na rust een zelfde beeld. Alleen nu niet zes maar vier doelpunten werden toegelaten. Ze twijfelden blijkbaar toch aan het gaatje van zes. Zonder dat het opviel voor de buitenwacht.

Er kon gerouleerd worden en geëxperimenteerd. De eind uitslag gaf aan wat de keuze was van mijn helden en ik begreep ze. Solidariteit is iets wat in de samenleving achterblijft. Maar mijn helden snappen het! Solidair aan het  vlaggenschip is wat de mannen zijn! Neem de einduitslag: 34-21. Haal daar de 10 doelpunten van af die in beide helften werden weg gegeven en er ontstaat een andere) wedstrijd.

Met een voldaan gevoel liep ik de kantine in. Hier bestelde ik een speciaal biertje, een grand prestige. Dat was namelijk waar ik net naar had gekeken. De derde helft werd traditie getrouw wel gewonnen. Wat een heerlijke zondag was dit toch weer!

Eindstand 34-21

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020