NieuwsWedstrijdverslagTwee wedstrijden in twee dagen

5 februari 2019by webmaster
wedstrijdverslagtop

Dag 1.
Door Meinte Escalona 05-02-2019

Op vrijdag 1 februari  en zaterdag 2 februari 2019 kwamen de dames van SEW DS3 naar Leeuwarden. Op vrijdag werd de gestaakte wedstrijd van 3 november 2018 ingehaald. Het was de thuiswedstrijd van SEW DS3 maar zou opnieuw gespeeld worden, dus beginstand 0-0. Het zouden twee mooie wedstrijden gaan worden!

En zo begon de eerste wedstrijd op vrijdagavond  in het Kalverdijkje. De dames van SEW DS1 mochten de eerste aanval inzetten en deze werd afgerond met het  eerste doelpunt van de wedstrijd. Gelukkig had Janny hier een snel  antwoord op en maakte er 1-1 van. Door slordigheden zoals balverlies en afrondingsfoutjes aan de kant van H.V.Cometas konden dames van SEW uitlopen naar 4-2. Maar door een mooie schot vanuit de hoek door Janny en een mooie break-out van Nika Valkema werd het weer 4-4. De dames van H.V.Cometas DS1 wisten dit vast te houden en pakten een voorsprong (6-8). Maar in de laatste minuten van de eerste helft zakte de scherpheid en werden er wederom fouten gemaakt. SEW DS3 scoorden driemaal op rij (9-9) en wisten nogmaals vier keer op rij te scoren . Stand bij rust: 13-10.

Aan de dames van H.V.Cometas DS1 om in de tweede helft alles te geven. Lopend vanuit de kleedkamer kon je meteen merken dat scherpheid en vechtlust terug was en dat alles gegeven zou worden. Dit gevoel werd werkelijkheid. In no-time stonden de dames van H.V.Cometas DS1 voor met 13-14. De dekking stond en alle kansen werden benut. Dione Vogelzang zorgde voor een aantal belangrijke reddingen. En deze voorsprong werd verder uitgebreid door drie doelpunten van Esma van Amerongen en twee van Amy Prins op rij (15-19). De laatste minuten van de wedstrijd bleven de dames van H.V.Cometas DS1 scherp. Er werd aan beide kanten gescoord maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. In de laatste minuten verstapte Kellie Escalona zich en liep een enkelblessure op. Met een eindstand van 22-26 waren de twee punten voor H.V.Cometas DS1. Op naar de tweede wedstrijd!

Eindstand 22-26

Dag 2.
Door Meinte Escalona 05-02-2019

De thuiswedstrijd voor H.V.Cometas DS1 en wederom tegen SEW DS3. De dames van H.V.Cometas DS1 beginnen de wedstrijd sterk. Met drie doelpunten van Amy Prins in de eerste minuten van de wedstrijd stond de stand op 3-1. Met een paar snoeiharde schoten van Manon Scheepstra  bleef de voorsprong en stond het 5-2. Maar toen was er balverlies en maakten de dames van H.V.Cometas DS1 slordige foutjes. De dames van SEW DS3 profiteren hiervan en kwamen met 4 doelpunten op rij op voorsprong (7-8). Gelukkig wist Manon van Wesel de ruimte goed vinden vanuit de hoek en scoorde drie keer vanaf deze positie. De dames van H.V.Cometas DS1 konden bij blijven maar het lukte niet gelijk te komen of de voorsprong terug te pakken. Wederom gingen de dames van H.V.Cometas DS1 de rust in met een achterstand: 15-16.

Net als de wedstrijd van gisteren moesten de dames van H.V.Cometas DS1 alles geven in de tweede helft. Het eerste doelpunt van de tweede helft werd gemaakt door speelster nummer 9 van SEW DS3 (15-17). Gelukkig wisten de dames van H.V.Cometas DS1 zich te herpakken en scoorde Manon Scheepstra drie keer op rij. Met een mooie schijnbeweging kon Aaltje het verschil nog groter maken (19-17). Helaas lukte het niet deze voorsprong vast te houden. De dekking van H.V.Cometas DS1 had moeite met de onverwachte schoten van SEW DS3. En zo stond de stand, 5 minuten voor einde wedstrijd op 24-24. Manon van Wesel bracht de stand op 25-24 maar de nummer 6 van SEW DS3 kon tweemaal op rij scoren (25-26). Met een penalty in de laatste minuut door een overtreding op Aaltje kon H.V.Cometas DS1 nog op een gelijke stand komen. Manon van Wesel durfde het aan en schoot hem er vol overtuiging  in (26-26). Nog enkele seconden en SEW DS3 mochten nog een aanval inzetten. Het lukte hen echter niet te scoren door een gesloten dekking van H.V.Cometas DS1. En zo werd het 26-26. Drie punten in twee dagen, daar mogen we heel trots op zijn! Op naar de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag!

Eindstand 26-26

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020