NieuwsWedstrijdverslagTornado DS1 vs H.V.Cometas DS1

9 april 2019by webmaster
damesfront

Winst voor H.V.Cometas DS1!
Door Meinte Escalona

Op zondag 7 april 2019 mochten de dames van H.V.Cometas DS1 de laatste uitwedstrijd van het seizoen spelen tegen Tornado DS1. Bijna de gehele selectie was mee naar Heerhugowaard om deze laatste wedstrijd te spelen en vooral te winnen. Winst of gelijkspel was belangrijk, zodat wij de vierde plek in het klassement zouden behouden. Bij verlies zou Westlandia op gelijke hoogte komen maar ons overstijgen door meer doelsaldo. Daarbij is dit de laatste competitie wedstrijd met Esma van Amerongen in het veld. De thuiswedstrijd op zaterdag 15 december 2018 werd gewonnen door H.V.Cometas DS1 (27-24). Aan de dames van H.V.Cometas DS1 dit weer voor elkaar krijgen. Na het inspelen en de bespreking klonk daar de ‘Lets Go, Lets Fight’ door de stille en warme sporthal.

H.V.Cometas DS1 begon met de bal en mocht de eerste aanval inzetten. Deze werd gelijk door Amy Prins vanuit de rechterhoek benut (0-1). De dames stonden goed in de dekking en konden een doelpunt voorkomen. Hier hadden de dames van Comtas DS1een snelle reactie op, Aaltje maakte de 0-2. Maar Tornado DS1 reageerde hier ook gelijk op en scoorden tweemaal op rij (2-2). Door een mooie gevarieerd spel en vechtlust konden de dames van H.V.Cometas DS1 door twee doelpunten van Kellie Escalona en Simone Postma de leiding weer pakken. Met een paar mooie Break-outs van onder andere Nika Valkema en Amy Prins. Dit gaf zoveel energie dat de dames in no time 4-11 voor stonden. In de laatste minuten van de eerst helft werden de dames vermoeid en lieten de dames van Tornado DS1 terugkomen tot twee punten verschil voor de rust (12-14)

Torando DS1 begon met de bal in de tweede helft, en speelster nummer 8 maakte hier gebruik van en maakte de 13-14. De aanval van H.V.Cometas DS1 mislukte en de speelster nummer 9 van Tornado DS1 kon scoren 14-14. Helaas lukte het de dames van H.V.Cometas DS1 weer niet te scoren en de voorsprong werd nu zelfs een achterstand (15-14). Maar daar was Amy Prins met de gelijkmaker 15-15. De dames pakten de leiding weer en konden door twee mooie doelpunten van Esma van Amerongen de leiding weer pakken. Kellie Escalona zorgde dat de verkregen penalty er vlekkeloos in ging en dit zorgde voor 3 punten verschil. Deze voorsprong kon behouden blijven. Over en weer werd gescoord. Maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. De dames lieten een mooi teamspel zien en genoten van het spel. Dione vogelzang hield twee penalty’s tegen en wist in totaal 19 ballen tegen te houden en was hiermee een erg belangrijke factor in de wedstrijd. Met nog enkele minuten op het scorebord stond het 21-25. Een speelster van Tornado DS1 kwam niet goed terecht in de dekking van H.V.Cometas DS1 en kon de wedstrijd niet meer voortzetten. De laatste minuten werd aan beide kanten nog twee keer gescoord en zo kwam de eindstand op 23-27. Winst voor H.V.Cometas DS1!

Als afsluiter gingen de dames (incl. Marcel en Meinte) met de gehele dames selectie eten bij Pizzaria Modena (sponsor) in Sint Annaparochie om dit mooie seizoen af te sluiten. Met heerlijke hapjes, pasta en pizza werd de avond volgegeten afgesloten. We kijken terug op een geweldig jaar. Winnen van een eredivisie club, bij de laatste 16 van Nederland en door de overwinning tegen Tornado DS1 een prachtige 4de plek in de competitie. We mogen trots zijn op de dames en de club!

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020