NieuwsWedstrijdverslagNajaden HS1 vs H.V.Cometas HS2

27 januari 2019by H.V.Cometas
_DDP5476

The return of the Minions
Door De Knecht 27-01-2019

Goh….. noem je vorige week het woord “influenceer” en prompt was daar het befaamde boemerang effect. Via allerlei kanalen sijpelde het binnen. Zelf benoemd handbal fan en dan toch alleen naar Leeuwarden of met Leeuwarders afreizen!!!

Het had het gewenste effect. Gekrenkt in mijn trots ging ik het internet op! Daar kwam ik gelijk het aparte fenomeen van de uit-thuis wedstrijd tegen! F.H.C uit St. Annaparochie speelt namelijk zo nu en dan uit, maar dan toch thuis in Stiens.

Gelukkig hebben de bestuursleden daar ook het nut gezien van een voorprogramma. Dus het besluit was gemaakt. Handbal in Stiens incl. alcohol vrij bier (voor uitleg zie eerdere berichtgeving).

Zonder naar het programma te kijken bleek er een heuse derby te zijn. Verbazingwekkend alleen dat ze bij F.H.C het handbal niet beleven volgens mijn visie. Namelijk bij de dames een afgeladen tribune! Moet ook gezegd worden dat er frivool en leuk werd gehandbald. Talent was mijn oordeel. Bij de heren echter een bijna lege tribune……. 

De kijker werd bij mannen echter ook niet verwend. Wel sloop er een gedachte naar binnen. Stuwende kracht was toch de rechter kant van de St. Annebuursters. En hier was de nodige Leeuwarder invloed. Het waren namelijk Laas Pieter “Kardashian” van Straaten en Good old Pieter “Stompe” van Dijk die met hun slimme, overwogen spel de talenten laten stralen bij F.H.C. Ruwe diamanten stralen onder de opgedane ervaring met……. En toen kwam het als een comeet bij heldere hemel! Ik miste de mannen van HET team! Zoals de Duitsers zeggen een echte: Aha erlebniss!!

Nu kan ik mij meer gaan uitweiden, maar dat slaat de plank mis. Samenvatting is een onrustige nacht, bijna een echtscheiding en met het nodige enthousiasme stuurde ik een app naar Wim “the Lob” Louwenaar. Is er nog een plekje vrij morgen? Euforie en zorgen in het antwoord: ja natuurlijk! Ik zal het doorgeven want ik ga niet mee!

Het appje wat volgde zorgde voor de innerlijke rust die ik wou: Piet heeft de leiding over het zootje!

Piet “Drew” Feddema. Artiest binnen de lijnen in zijn hoogtij dagen en een tactisch meesterbrein buiten de lijnen! 

En bij het vertrek restte mij de gedachte: zijn invloed kan nog wel eens nodig zijn!

Sverre “six-pack” Wolters heeft namelijk een koninklijke status ingenomen. Hij melde hautain: heren! Ik heb mijn porseleinen troon bestegen en deze ga ik vandaag niet meer verlaten! Succes dappere volgelingen in jullie strijd!

Daarnaast blijkt The Humph ook niet van gister. De mannen van het schaduwteam spelen namelijk in Duiven en hebben Stan “speedy Gonzalez” hard nodig in de strijd voor de titel. 

Gelukkig was er ook een slaak van opluchting bij het samenkomen! Jitze “Mr. Perkins” Porte gaat voor zijn tweede wedstrijden oprij! Goed om te zien dat zijn herstel voorspoedig verloopt! De praatjes van Martijn “Balthazar Bratt” de Ruiter stellen me echter gerust. De mannen maken zich geen zorgen!

Op naar Najaden! Almere voor de leken. Bungelen onderaan in de sterkere hoofdklasse(U zult zich afvragen wat voegt deze info toe? Nou niks behalve perspectief. Ik ben van mening dat mensen die deze competitie niet kennen onderschatten wat deze gearriveerde helden presteren!). Uiteraard was Piet “Drew” Feddema Vlijm scherp! Tegenstander speelt net als wij als een stel smurfen! Hebben we een oplossing? Jazeker, verplicht in de hoofdklasse zijn uitshirts. Geel zijn ze. Gelijk volgde er een anekdote(kenmerk van een team op leeftijd). We gaan weer spelen als de minions! 

Een vlot ritje naar Almere en je ziet een fantastische metamorfose bij de minions uit Leeuwarden! Ondanks de stand moet er gewonnen worden. Plek verstevigen in de middenmoot en ver bij de degradatie zone vandaan blijven. Piet “Drew” Feddema zag er echter zwaar ontspannen uit! Mooi om te zien dat handbal iconen de sterren van de Minions opzoek en betrokken zijn. 

Voor de wedstrijd was er wat reuring. Ik hoor Nils “Kevin” Maurits iets zeggen. Als kenner snap ik hem gelijk. Een Donar bal! Dit is een rond glad object dat te hoog stuitert en moeilijk is vast te houden. 

Piet “Drew” Feddema probeert nog wat, maar het mag niet baten.

De onzekerheid was duidelijk zichtbaar! Martijn “Balthazar Bratt” de Ruiter en Jitze “Mr. Perkins” Porte hadden moeite om tussen de palen te schieten.

Gelukkig was Peter “Dr. Nefario” ten Dolle in een bloedvorm! Daar hadden we ineens de situatie dat het na zes minuten spelen nog steeds 0-0 was! 

Ervaring en gogme is in zulke wedstrijden een wapen! Langzaam maar zeker kwamen de scores. En kon ook Ivo “Dave” Zijlstra worden gevonden aan de cirkel. Ook kwam langzaam maar zeker de break-out op gang. Zeker toen onder aanvoering van Atte “Bob” Hibma het tempo omhoog werd gestuwd. Maar met slordig dekkingswerk lieten de minions Peter “Dr. Nefario” ten Dolle zwaar in de steek! Resulterend in een 8-14 ruststand.

In alles zou je verwachten dat dit een donderpreek zou opleveren. Ik was uitgenodigd in de kleedkamer om ook een inzicht te krijgen in wat er zich afspeelt achter de gesloten kleedkamer deuren. Net als u(de lezer) was ik voorbereid op een donderpreek van Piet “Drew” Feddema. Maar wat ik aantrof had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. Rust, kalmte en bananen. De minions luisterden naar de wijze tips van Piet “Drew” Feddema. Beweging en uitspelen was het strijdplan. 

Verward keerde ik terug naar de tribune. Waar het publiek inmiddels een toeter meneer had opgetrommeld. Mijn buurvrouw besloot preventief haar gehoorapparaat in haar handtas te doen. 

Ik realiseerde mij dat ik voor een keuze stond. Naar de kantine, of het accepteren van de toeterman. Toen besefte ik me dat dit alleen bij doelpunten  storend zou zijn. De taferelen in de rust hadden mij echter zo veel vertrouwen gegeven in de minions dat er vast niet veel getoeterd ging worden! Ik bleef lekker zitten en mijn buurvrouw keek mij nog even met een schuin oog aan en knipoogde. Was dit een versier poging of deelde ze mijn gedachtes?

Gelukkig kreeg ik niet veel tijd om er over na te denken. De minions waren scherp! Daniël “Stuart” Iseger liep als bliksem afleider en Jitze “Mr. Perkins” Porte en Martijn “Balthazar Bratt” de Ruiter scoorden er lustig op los. De dekking werkte als een geoliede machine en Peter “Dr. Nefario” ten Dolle stond nog steeds als een huis. Dit ook mede door het goede breed houden van het veld door Arjen “Agnes” Rusticus en Nick “Edith” vd Galien! Totale controle was de conclusie van mijn buurvrouw. De toeter meneer keek met de minuut beteuterder. Waarop mijn buurvrouw aanvulde: Hij speelt zo graag met zijn toeter!

Resultaat: 13-29 overwinning voor de Minions. 

Conclusie van het weekend: handbal is altijd leuk, maar bij de minios altijd net wat leuker!

Eindstand 13-29

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020