NieuwsWedstrijdverslagSVH E1 – H.V.Cometas E1

27 november 2019by H.V.Cometas
Balnet

Enorm trots

Door Corine Zijlstra, 27 november 2019

Wat doet onze E-jeugd het fantastisch dit jaar. Vorig seizoen was dit een team in wording, kinderen die allemaal de competitie en het handbalspelletje moesten ontdekken en onder de knie moesten krijgen. Dit was niet gemakkelijk vorig seizoen, helemaal niet omdat de regels toch regelmatig aangepast werden. Van een verdediging met maximaal 2 kinderen binnen de stippelcirkel werd er gewijzigd naar een actieve 1 op 1 verdediging om zo de jeugd in het vrije bewegen aan te moedigen.

Dit seizoen is het 2 e competitiestart voor deze gemotiveerd enthousiaste ploeg, en gegroeid dat ze zijn! Sam die nu zich nu niet eerst boos hoeft te maken voordat ze er doorheen knalt, Mette die een dijk van een verdediger is en aanvallend altijd aanspeelbaar, Quinten een rots in de branding op goal en geweldig vrij loopt, Harmen die met zijn snelheid en geweldige bewegingen een echte goaltjesdief is, Xavier die steeds vaker de ballen onderschept, scoort maar ook eens een balletje doorspeelt naar de vrije man, Roos die echt veel krachtiger is geworden in bewegingen en schot, Saar die kan sluiten en blokken als de beste in de dekking en heeft een prachtige schijnbeweging in huis en natuurlijk nog Lieke die vecht voor de bal bijna altijd vrijloopt en het keepen heeft ontdekt. Hier spreekt oprecht een zeer trainer en handbalmoeder. We hebben het geluk dat er zelfs een nieuwe speelster bij is gekomen! Nog een Lieke en ze heeft alles in huis om een goede speelster te worden. Ik hoop dat ze snel mee gaat doen met de wedstrijden!

Afgelopen zondag mocht dit sterrenteam aantreden in Hoogersmilde , tegen een team dat net als H.V.Cometas nog ongeslagen is. Een spannende wedstrijd op papier, en dat werd het ook. De score liep gedurende de gehele wedstrijd gelijk op. In de eerste helft had Harmen het op de heupen, pakte vaak de bal af en scoorde meerdere break-outs.

Wat jammer was, is dat de officiële scheidsrechter van SVH boven op de kinderen van H.V.Cometas zat, het spel stillegde omdat hij wilde dat ze anders gingen verdedigen. Ze moesten nog meer 1 op 1 terwijl de kinderen het super deden. Onze kinderen raakten in de war en durfden niet meer goed. Vele kinderen keken regelmatig hun ouders aan op de tribune…en nu? Ik had ze als trainer net geleerd om juist wat pittiger te worden in de dekking en hier mocht dat niet. Als trainer snapte ik de verwarring wel.

Gelukkig kwamen we nog met een gelijke stand van 5-5 de rust in. Na de rust bleven onze kanjers knokken en maakte Quinten met een fantastisch doelpunt waarbij hij met bal tussen 2 man de cirkel in sprong en hem tussen de palen smeet! Het was zo spannend dat de ouders op de tribune bijna liever even koffie gingen drinken. Lieke hield er mooie ballen uit op de goal, en Harmen en Sam scoorden nog wat doelpunten.

In de laatste minuten stond H.V.Cometas 10-12 voor en maakte  SVH de 11-12. Na een mooi doorgespeelde aanval kwam Sam vrij op de cirkel…goal! Maar helaas telde hij niet want ze stond in de cirkel. SVH had nog 1 kans. Ook zij kwamen vrij op de cirkel…..en scoorden….ook dik cirkel maar werd wel goedgekeurd.12-12 einduitslag.
Een mooie uitslag van een bijzondere en spannende wedstrijd. De kinderen voelden zich bestolen en vonden het een stomme scheids. Maar dit hoort ook bij de sport, je hebt er mee te maken, en het te accepteren ook al voelt het even stom.

Alle ouders waren enorm trots op de ploeg. Hoofden omhoog en geknokt in een mooie pot handbal. Volgende week weer een wedstrijd! Op naar Beilen.

Eindstand 12-12

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020