NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas HS2 vs V.V.W. HS1

17 februari 2019by H.V.Cometas
_DDP5946

Superhelden van het handbal!
Door De Knecht 03-02-2019

Al snel na mijn vorige verslag te hebben gemaakt zat ik thuis op de bank. Er kriebelde wat in mijn onderbuik. Noem het mijn “sixt-sense” of mijn “fingerspitzengefühl”. Er was iets aan de hand en het had te maken met die toppers die ik inmiddels gewoon lief heb (ja ik durf dit gewoon te zeggen!).

Ik kon alleen niet bedenken wat er was. Mijn vrouwelijke kant roerde zich, want mijn water daar voelde ik het aan! Ik pakte mijn telefoon en begon te puzzelen! En ineens als een donderslag bij heldere hemel zag ik het! Die mannen hebben het gewoon nu al geflikt!! U zult nu we denken wat bedoelt die knakker nu weer! Zeker een tik van de buurvrouw gehad op de tribune!

Voor ik het ga zeggen moet ik jullie dan eerst even mee nemen in de geschiedenis van heren 2. Vorig jaar verkeerde het team in zwaar weer. Het liep niet en dat zorgde voor onrust. Niet in de sfeer maar wel binnen de club. De achterban snapte er niks van. Op de laatste dagen werden er hele belangrijke punten gepakt en heren / handhaafde zich.

Helaas had het vlaggenschip ook last van plankenkoorts. Zij degradeerden! Zoals het hoort werd de weg geplaveid voor het sterkere en jeugdigere heren 1. Onze toekomst! Zij moesten in de lokale klasse voor het kampioenschap gaan strijden. Gevolg was dat in de wandelgangen heren 2 de strop al om het strotje had zitten. Zij gingen naar de veel zwaardere klasse. Na zo’n jaar gedoemd om te mislukken natuurlijk!

Als ware superhelden trokken zij met verve de underdog rol naar zich toe! En met nieuwe impulsen van Wim “The Lob” Louwenaar en Piet ”Banksy” Feddema zorgde het cynisme van de buitenwacht tot een ongekende drive om zich te revancheren!

Voorop in de strijd was Nick “Robin Hood” vd Galien al in de voorbereiding van heren 1 aanwezig om een statement af te geven! Peter “de Hulk” ten Dolle hield zijn doel met alle macht schoon. En wou het even niet dan was daar Max “flash” Boons daar wel om hem aan te vullen. Ivo “captain Amerika” Zijlstra was stabieler dan ooit! zeker met aan zijn zijde Daniël “thor” Iseger en Martijn “meerminman” de Ruiter! Nils “Deadpool” Maurits zorgde voor de slechte comedy binnen de lijnen en Atte “ant man” Hibma snelde in de breaks als in zijn jonge jaren! Ook Jitze “ironman” Porte droeg waardevolle duiten bij in het zakje dat heren 2 heet! En natuurlijk is er altijd de koning van de sfeer Arjen “Spider-Man” Rusticus.

Nou dames en heren ik ga het verklappen. Deze mannen hebben gewoon nu al de onmogelijk geachte doelstelling behaald. Ze hebben zich gehandhaafd in de zwaarste hoofdklasse!

Ik heb er spontaan een kratje op stuk geslagen. Ajax heeft de F-side, Cambuur de MI-side en Cometas heren 2 heeft mij! Wat een genot was deze realisatie! En weet u wat nog zo veel mooier is! Deze superhelden zijn zo gewoon gebleven!

Na genietend met een zware kater realiseer ik me een dag later dat dit ook tot gevolg kan hebben dat ze het gaan laten lopen. Ze hijgen in de nek qua punten van het vlaggenschip. Die druk willen ze de jeugd vast niet geven. Daarnaast is er de vraag of ze op hun leeftijd de boog nog kunnen spannen als de doelstelling al bereikt is……

De eerste voorteken zijn niet positief voor mij als fan! Het werd erger! Twee vaste waarden hadden maar even een vakantie geboekt om te vieren dat ze veilig zijn! Arjen “Spider-Man” Rusticus en Nils “deadpool” Maurits zijn er niet bij! Maar fan als ik ben deert mij dat niet! Genoeg superhelden om aan te moedigen en te genieten van die mooie dynamiek die deze groep heeft!

Dus hup! zaterdag avond met de vrouw wie is de mol kijken. Het vlaggenschip is soms stuurloos, maar The Humph kan ze vast in de goede richting loodsen langs deze te nemen horde! Daar hoef ik geen echtelijke ruzie voor te hebben lijkt mij!Toch met geknepen billetjes op de bank! Het blijft natuurlijk wel het vlaggenschip waar we het over hebben. Gelukkig komt er rond half elf het verlossende push bericht. Winst voor het vlaggenschip! Op naar de apotheose van het handbal weekend!

Onrustig word ik wakker. Het is zover! Match day! Aangekomen in de sporthal valt natuurlijk gelijk de relaxte sfeer op. Al grappend en grollende druipen mijn idolen binnen! Dat geeft vertrouwen! De tegenstander komt fanatiek over. Wellicht is fanatiek wat een understatement in deze. Ik zoek een plekje op de tribune waar ik rustig kan genieten van mijn wekelijkse dosis genot!

Zodra ik mij neer vlij komt krijg ik, alsof het karma is, weer een in mijn oor tetterende buurvrouw naast mij. Conclusie die ik snel trek: bij deze kan/wil ik niet op schoot zitten als het spannend wordt!

De wedstrijd begint met een overtuigend fluitje van het duo dat altijd gelijk heeft. Na wat aftasten van elkaar is het gemis van de twee vakantie dissidenten niet aantoonbaar aanwezig. De dekking staat sterk en Peter “de Hulk” ten Dolle dot zijn plicht tussen de palen! Aanvallend gezien staat alleen het vizier niet scherp. Of is dit toch het bewussie waar ik voor vreesde. De druk moet van het vlaggenschip worden gehaald. Die moeten druk ervaren om kampioen te worden en niet van binnen de eigen gelederen! Cometas laat aan de heren kant zien dat de technische commissie de belangen van het herenhandbal in Friesland snapt! Bij rust was er dan ook een minimale voorsprong voor de tegenstanders van 8-11.

Ik als kenner genoot van het schouwspel dat zich aan het ontvouwen was in het theater dat kalverdijkje heet! Mijn buurvrouw echter niet. Die schreeuwde mij zowat doof, maar zag duidelijk de diepere laag niet van het epische meesterwerk van de mannen van Wim “The Lob” Louwenaar!  De voorsprong van de tegenpartij groeide. Zonder dat ze echt beter waren. De opdracht van de technische staf werd zelfs zo goed uitgevoerd dat de tegenpartij het zelf ook niet doorhad! Wat een genot om dit als kenner te aan schouwen! Wellicht ving het publiek even een glimp op toen Jitze “Ironman” Porte zijn signature move deed. Zijn befaamde “achter de ruglangs schot” trof alleen geen doel!

De mannen waren zelfs zo aan het spelen dat ze onderweg al zaten te dollen met de tafel van 11. De tegenstander werd na een rust stand van 8-11 berekend op een 22-33 eindstand gezet. Voor de één een geweldige nederlaag, voor mij het ultieme toppunt van spelen met je tegenstander! Iets wat mijn buurvrouw duidelijk niet begreep toen ze zei dat het te oud en te langzaam was bij de mannen. Heerlijk om dan te kunnen concluderen dat je als kenner verder kan kijken dan wat een ander ziet!

Tijdens de borrel die standaard volgt kwam nog wel een belangrijk item aan bod! De club en de financiën. Hoe komt zo’n serieus onderwerp nou op tafel bij deze niet al te serieuze superhelden zie ik u denken! Nou de eerste conclusie was: BV Sport is een maffia bedrijf met monopolie positie. Ok dat klopt. Aanleiding lag echter  niet bij dat bedrijf, maar doordat de club financieren moet genereren om de zaal huur te kunnen betalen! En wel meer dan de contributie! Gevolg, er is een actie op touw gezet! En wat voor één! Suikerbroden regelrecht te bestellen bij leden en dus ook bij de superhelden van heren 2! Houdt u van suikerbrood en draagt u handbal een warm hart toe? Of houdt u niet van suikerbrood en draagt u handbal een warm hard toe? Of wilt ingewoond graag een gespreksonderwerp met één van de superhelden? Bestel dan een suikerbrood!!!!!!!!!!!!!

Eindstand 22-33

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020