NieuwsWedstrijdverslagS.V.Hoogersmilde DS1 – H.V.Cometas DS2

3 november 2019by H.V.Cometas
Sanna handbal

Dames 2 toont veerkracht tot de laatste minuut

Door Vera Sikkes 03-11-2019

Vandaag mochten de meisjes van Keimpe het opnemen tegen S.V.Hoogersmilde. Zoals gewoonlijk verzamelen wij bij het Kalverdijkje voordat we samen richting onze bestemming vertrekken. Terwijl iedereen gezellig het weekend bespreekt zien wij, tot onze grote schrik, Kaya aanrijden in haar zwarte Seat Arosa. Trots stapt Kaya uit haar wagentje, want tot haar grote opluchting kan ze de weg weer op. Alle trouwe lezers weten dat deze auto een aantal weken geleden de rit richting Rolde niet heeft overleeft. De rest van de meiden kijken elkaar al voorzichtig aan. ‘Wie komt er bij mij in de auto?’ probeert Kaya nog. ‘Nou, Kaya ik wil ook wel rijden vandaag, want ik moet straks mn kinderen ophalen en dan kan jij jou auto laten staan’ begint Corine voordat Kaya haar zin heeft afgemaakt. Zonder iets te zeggen loopt iedereen opgelucht naar een auto. Nu weten we zeker dat we allemaal op tijd Hoogersmilde halen.

Eenmaal aangekomen in Hoogersmilde komen we erachter dat onze tegenstander ook in het blauw speelt. Natuurlijk had niemand daar van te voren aan gedacht. Gelukkig waren de dames van Hoogersmilde zo aardig dat we hun groene hesjes mochten gebruiken. Wel even jammer voor onze sponsor want nu kon niemand zien hoe goed in Balans wij zijn dit seizoen. Met dames 2 gaat het namelijk al best aardig in de competitie. Van de drie wedstrijden die gespeeld zijn, werden er al twee winnend afgesloten. In en tegen Hoogersmilde werd er met dit dames 2 nog nooit gewonnen. Maar door de flow waarin wij verkeren zou dat deze keer wel eens anders kunnen uitpakken.

De eerste paar minuten waren we nog niet scherp genoeg, waardoor we tegen een 2-3 achterstand aankeken. Al meteen hadden we door dat dit een harde wedstrijd zou worden. Daar wisten wij gelukkig goed mee om te gaan. Door ons snelle spel in te zetten wisten wij door de defensieve dekking heen te komen. Veel goals werden gemaakt door Corine, Esmee en Larissa. Kort voor rust was het moment eindelijk daar, Sanna mocht na heel lang blessureleed haar rentree maken. Door goed verdedigend werk van Sanna wisten wij onze voorsprong gedurende de eerste helft vast te houden. In de laatste minuut van de eerste helft kregen we een vrije bal. En wanneer de zoemer dan gaat weet je dat er nog 1 keer op doel geschoten mag worden. Het gehele team van Hoogersmilde verzamelde zich op de cirkel. Esmee kreeg de bal en ging zelfverzekerd op 9 meter staan. Met een hoge lob probeerde Esmee over de dekking te schieten. Tot onze grote vreugde schoot de bal in de kruising en gingen we rusten met een stand van 10-12 in ons voordeel.

Na rust hadden we last van de ‘na rust dip’. Door onze hoge snelheid uit de eerste helft leek het alsof iedereen zijn krachten al verspeeld had. We kregen grote moeite met de afstandsschoten van onze tegenstander. De pasen naar de cirkel hadden we goed ondercontrole maar daardoor lag er wel ruimte om van afstand te knallen. De dames van Hoogersmilde hadden dat ook door en schoten er op los. Waardoor we 15-14 achter kwamen te staan. Gelukkig wisten we de achterstand om te buigen door weer gebruik te maken van onze snelheid (15-16). Beide teams veroverden de bal een aantal keer van uit de dekking. Waardoor we heen en weer over het veld bleven lopen. Met gelijke stand van 17-17 waren er nog 20 seconde te spelen. Door gebrek aan focus verspilden wij de bal en ging onze tegenstanden in de break out. De nichtjes Zijlstra/Blaauwbroek, die elk jaar bij de eerste sneeuwvlok richting Oostenrijk vertrekken, wisten onze opponent bij te benen. Ze namen de tegenstander in de sandwich en kregen controle over de bal. Op die manier wisten ze een tegen goal te voorkomen. Voor het eerst werd er door dit team een punt meegenomen uit Hoogersmilde. Als team kijken we terug op een goede en leuke wedstrijd, er zat meer in maar voor nu zijn we blij met ons punt.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020