NieuwsReehorst H1 tegen H.V.Cometas H1

6 oktober 2019by H.V.Cometas
_DDP6030

Blijven vechten en alles vieren

Door Stan de Boer, 5 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober stond de tweede competitiewedstrijd van H.V.Cometas H1 op het programma. Voor het eerst dit seizoen stond er een uitwedstrijd op het programma, en wel tegen Reehorst H1 uit Ede. Ondanks dat de selectie niet compleet was, was er wel vertrouwen bij de ploeg dat als er gespeeld werd zoals een week eerder tegen HVC dat er zeker kansen waren tegen Reehorst H1. H.V.Cometas had het in de eerste minuten van de wedstrijd gelijk lastig.

Reehorst H1 speelde met een zeer offensieve 4-2 dekking en H.V.Cometas wist niet goed hoe het daardoorheen moest komen. Een aantal keer, als de bal op tempo doorgespeeld werd en er druk gelegd werd tussen de twee offensieve uitstapper, ontstond er wel ruimte en werd er ook gescoord. Omdat de thuisploeg zelf ook veel fouten maakte in de aanval bleven de fouten van H.V.Cometas in de eerste 20 minuten van de wedstrijd onbestraft. In de laatste minuten van de eerste helft ging het voor H.V.Cometas helemaal mis. Waar het met nog zeven minuten te gaan 10-10 stond, stond het bij rust 16-10. Dit kwam doordat de uitploeg een paar keer de bal dom weggaf aan de tegenstander, die in de daaruit volgende break een paar makkelijke doelpunten maakte. Ook stond het in deze fase in de verdediging niet goed waardoor Reehorst H1 een paar keer gemakkelijk door de verdediging heen liep.

In de tweede helft bleef H.V.Cometas problemen houden met de 4-2 dekking van Reehorst H1. Vele aanvallen gingen verloren omdat er geschoten werd zonder dat er druk was of omdat de bal bij de tegenstander in de handen werd gespeeld. Ondanks het slordige spel van H.V.Cometas liep Reehorst H1 niet verder uit. H.V.Cometas kwam zelfs dichterbij en als ze in de laatste tien minuten niet een aantal open kansen gemist hadden, had het nog een hele spannende wedstrijd kunnen worden. Helaas voor de Leeuwarders werden deze kansen wel gemist en kon Reehorst H1 weer uitlopen naar ene voorsprong van zes doelpunten. Reehorst H1 won de wedstrijd 28-22. Komend weekend heeft H.V.Cometas weer een nieuwe kans. Dan staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Unitas op het programma.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020