NieuwsWedstrijdverslagPech voor dames 2

29 september 2019by H.V.Cometas
WhatsApp Image 2019-09-29 at 15.24.17

Pech voor dames 2
Door Vera Sikkes 29-09-2019

We zijn los! De competitie is weer begonnen dat betekent dat er op zondag weer punten verdient kunnen worden. Vandaag mochten wij ze ophalen uit Rolde. PK/Unitas DS1 was de tegenstander van de dag. De verwachtingen van deze tegenstander waren hoog. PK/Unitas acteerde vorig seizoen nog in de eerste klasse.

Ook dit seizoen hebben wij weer de beschikking over onze trainer/coach Keimpe Veenstra. Vorig seizoen heeft hij Dames 2 naar een hoger niveau getild, het plan is om dit niveau vast de houden. Om 10:10u stond iedereen fris en fruitig bij het Kalverdijkje. Keimpe telde de koppen en kwam erachter dat er nog iemand miste. Een van de speelster lag tot onze grote schrik nog in bed. Door de smalle selectie kon niemand gemist worden. Er werd een plan gesmeden. De auto’s met de minste PK’s vertrokken alvast richting Rolde. De andere auto’s gingen op onderzoek uit, in en om het Kalverdijkje werd gezocht. Ook bij het slaapkamerraam van onze schone slaapster werd gepolst. Er werd geen gehoor gegeven aan onze noodkreet, met 1 man minder zijn we dan toch maar vertrokken.

Gelukkig kregen we een teken van leven toen we inmiddels allemaal onderweg waren. De schone slaapster was wakker geworden en sprong in de auto om op tijd in Rolde te verschijnen. Plots dook het volgende pech geval op. In de groepsapp verscheen een foto van een snelheidsmeter. ‘Dames we doen ons best maar we kunnen niet harder dan 70 km/u’. Niet veel later was de snelheidsmeter naar het nulpunt gedaald. Er werd beroep gedaan op de armspieren van de mede passagiers, via de vluchtstrook werd de auto naar een veilige plaats getransporteerd. Keimpe was gelukkig zo snel dat hij de meiden heeft opgehaald, zodat we met een compleet team aan de wedstrijd konden beginnen.

En dan nu even over de wedstrijd. De eerste helft was top. Er werd veel tegenstand geboden aan de ex 1ste klasser. Ballen vlogen het doel in en Kaya hielt ons doel leeg. Met een 8-10 op het scorebord doken we de kleedkamer in. Er werd vertrouwen uitgesproken. Hier en daar een tactische aanwijzing en wij zouden de 2de helft aan het langste eind trekken. Helaas pakte dit anders uit. De dames uit Rolde deden beroep op hun ervaring uit de eerste klasse en kwamen langzaam dichterbij. Door alle consternaties onderweg was de focus en variatie heel ver te zoeken. De keepster van Unitas werd een echte sta in de weg. Bij het laatste fluitsignaal gingen de handen van de meiden uit Rolde de lucht in. Met een stand van 20-13 keerden wij zonder punten richting het regenachtige Leeuwarden. Een goede leer voor de volgende keer.

Wij bedanken de meiden op de tribune en zien jullie graag zondag 6 oktober om 13:40 in het Kalverdijkje. We weten het allemaal ‘In Leeuwarden valt niks te halen’ aldus Keimpe Veenstra.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020