Meteen naar de inhoud

In Memoriam: Tineke Ploegsma

  • door
  • mei 18, 2022mei 18, 2022

Op vrijdag 13 mei j.l. overleed Tineke Ploegsma op negentig jarige leeftijd. Tot voor kort was zij als krasse oude dame nog regelmatig aanwezig op de tribune van sporthal het Kalverdijkje om bij de handbalwedstrijden van haar kleinzoons Frank, Nick, Luc en Jelmer te zien. Dat was zij eigenlijk ook zo gewend als vrouw uit een echt handbalgezin met een blauw/geel hart.

Handbal maakte al vanaf de zeventiger jaren deel uit van leven van de familie Ploegsma. Echtgenoot Klaas en de kinderen Siepie, Geert en Janneke handbalden actief en Tineke was altijd met hen aanwezig in Sporthal Bilgaard. Klaas bestierde voor H.V. Meteoor het clubblad en vulde samen met Tineke het wedstrijdsecretariaat in. Dat was in die tijd nog een heel gedoe want al de toen nog papieren wedstrijdformulieren moesten elke zondagavond worden verzameld en de eindstanden moesten telefonisch worden doorgegeven.

Ook bij de organisatie van grote toernooien als het Rivellacup-toernooi waren Klaas en Tineke betrokken, Klaas meer op de voorgrond, Tineke als steun in de rug, altijd overal voor de porren. Werd haar iets gevraagd dan regelde ze dat wel “eefjes” en natuurlijk werd ze ook gestrikt voor bestuursfuncties en om jeugdteams te coachen.

Klaas, erelid van Meteoor, overleed veel te vroeg al in 1983. De kinderen namen bestuurlijk het stokje mee over, want zowel Siepie als Geert en Janneke vervulden bestuursfuncties zoals ze dat ook van huis uit gewend waren. Ook de zogenaamde “koude kant” handbalde en ze kregen kinderen met goed handbalgenen. Tineke vond dat prachtig en met haar optimistische fleurige karakter was zij als supporter veelvuldig aanwezig bij wedstrijden en feesten, want ze hield erg van gezelligheid. Bij het huidige H.V. Cometas staat ze nog als lid van de Club van 50 in de boeken, altijd bereid om een steentje bij te dragen.

Met Tineke verliezen we een kleurrijke vrouw uit onze handbalfamilie. We zullen haar missen en koesteren de fijne herinneringen.

Ria Maurits
Namens H.V. Cometas


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.