In Memoriam – Jan de Jong

Afgelopen week overleed Jan de Jong op 89-jarige leeftijd, erelid en een van de oude coryfeeën van onze handbalvereniging. Tot op vorig jaar bezocht hij met grote regelmaat de wedstrijden van onze dames en heren, daarbij trouw opgehaald door Edo Gaastra. Hij vond het spelletje nog leuk en hij had nog altijd veel praatjes, zoals we dat van hem gewend waren. 

Al vanaf de beginjaren van h.v. Meteoor was Jan betrokken bij de handbalsport, als speler, bestuurslid, organisator van toernooien en jubilea. Hij handbalde in de loop der jaren in vele teams, vergezeld door zijn vriend Pieter Wieringa en familieleden als zijn broer Jaap en zijn jongste zoon Steven. In het bestuur leverde hij een de kritische noot, want in de organisatie was hij, met zijn achtergrond vanuit het onderwijs, wel aardig strikt met name op het gebied van de financiën. 

Maar het plezier stond voorop, was Jan in the House dan betekende dat dat er veel gelachen werd. Hij stond, vergezeld van zijn vrouw Athala, altijd garant voor een boel gezelligheid en luidruchtige verhalen. Ze gingen samen mee als er toernooien waren in binnen en buitenland. Tot op late leeftijd bleef Jan handballen, schoof steeds meer op met de oude garde richting 4e team, met nog steeds de karakteristieke loop en de onvolprezen 3e helft. 

Na de fusie met h.v. Hellas’57, die resulteerde in de huidige vereniging Cometas, bleef Jan op de achtergrond aanwezig. Lid van de club van honderd, vaak aanwezig als supporter op de tribune, ook de jongere garde kenden zijn gezicht. We zullen hem missen en ons medeleven gaat uit naar zijn familie. 

Rust zacht, Jan.

Ria Maurits

Scroll naar boven