NieuwsWedstrijdverslagDames Midweek

3 november 2019by H.V.Cometas
_DDP6227

Als je zo wilt winnen

Door Renate Helmholt, 03-11-2019

Dames midweek maakt haar opmars

Het was lekker rustig rond de dames midweek. Zij zijn dan ook nog maar net begonnen met de competitie. Aanvankelijk was het te bedoeling om begin oktober van start te gaan, maar de eerste tegenstander was bij voorbaat al benauwd voor de dames, dus trokken zich terug. Dit betekent dat de dames midweek pas vanaf 17 oktober in actie zijn.

Voor de eerste wedstrijd stond de “uit”wedstrijd tegen Stiens op de planning. Alle dames kwamen ten tonele, behalve hennie vanwege de rug en de coach want die lag nog lekker op een ligbedje op t strand van Marokko. Het eerste fluitsignaal klonk en de competitie was begonnen. De dames maakten een fitte indruk en de rust leek hun goed te hebben gedaan. Echter mocht dat voor deze wedstrijd niet baten. We kennen onze diesels onderhand, altijd lastig dat opstarten. Geen slechte pot, goed verdedigend werk maar te weinig zelf scoren en Stiens had een speelster met kanonskogels ingevlogen. Met dank aan deze dame mochten zij dan ook de punten in Stiens houden. Wedstrijdje in het kader: als je zo wilt winnen, zeggen we dan.

Afgelopen woensdag was dan de eerste thuiswedstrijd. Dit waren het de circkeltijgers (niet voor de poes) die de reis naar Leeuwarden hebben gemaakt. Op basis van eerdere uitslagen moesten “onze” dames deze partij met enige gemak moeten kunnen winnen. Al leek het daar de eerste helft niet echt op. De dames hadden een lat-relatie met het doel of konden de keeper erg goed vinden. Dit resulteerde in een achterstand van 4-6. Het vele publiek aan de kant zag een matige eerste helft, hebben wij de indruk.

 Gelukkig vochten de dames zich terug in de wedstrijd en was het bij rust 8-6. Nog niet en stand om over een huis te schrijven, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Door mooie wissels en goede druk werd er een ruime voorsprong behaald. Ook verdedigend hadden de dames de tent goed dicht. Eindstand 19-9 in het voordeel van dames midweek. U snapt nu wel waar de naam diesels vandaan komt denk ik.

 Gezien de kleine competitie hebben de dames nu weer even twee weken rust. Daar maken onze dames dan ook dankbaar gebruik van. Volgende wedstrijd die op het programma staat is Assen uit, altijd lastig. Mocht u mee willen reizen dan graag op eigen gelegenheid.

Eindstand 19-9

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020