NieuwsLangzaam maar zeker!

15 maart 2021by H.V.Cometas

Langzaam maar zeker de goede kant weer op!

Langzaam maar zeker de goede kant weer op!

In mijn vorige brief schreef ik dat we met elkaar een bizar seizoen meemaken. Inmiddels is gebleken dat niet al onze leden deze brief hebben ontvangen dus vandaar nogmaals een brief waarbij in deze brief  sommige herhalingen zullen zitten.

Langzaam maar zeker de goede kant weer op! Althans dat hoop ik ten zeerste! Op dit moment zitten we in de overgang van helemaal niet trainen naar buiten mogen trainen tot 27 jaar, vanaf volgende week buiten trainen ook boven 27 jaar….en nu maar hopen dat het vervolg is dat we binnenkort ook weer de zaal in mogen. Tot nu toe hoopt ook het NHV dat er nog sprake kan zijn van een alternatieve competitie in de maanden april, mei en juni. Alle teams van Cometas zijn aangemeld voor een dergelijke alternatieve competitie. Wij hopen dapper met het NHV mee want het spelen van wedstrijden zou toch een mooie afsluiting zijn van een vreemd seizoen!

De jeugd traint al een paar weken op zaterdagochtend bij de kaatsmuur van LKC. Hier trainen jeugdleden van Cometas en LKC gezamenlijk. De ene week word er gehandbald, de andere week gekaatst. Ook vrienden, vriendinnen, broertjes en zusjes zijn welkom!

Inmiddels zijn ook heren en dames 1 gestart met buitentrainingen op zondagochtend bij de kaatsmuur van LKC. Een mooie samenwerking tussen 2 verenigingen, waarvan ik hoop dat deze ook in het post corona tijdperk zal blijven! Ik weet niet hoe ik het doe, maar ik blijf vertrouwen houden dat er een post corona tijdperk zal komen!

Het bestuur bestaat, na het aftreden van Raymond Douwes en Humphrey Terpstra, nog maar uit 4 personen. Dit is absoluut te weinig en wij roepen hierbij leden maar ook ouders van jeugdleden op om zich aan te melden om het bestuur te versterken! We kunnen de vereniging alleen met elkaar in stand houden en hier hebben we jou dus ook bij nodig! Op dit moment zijn er te weinig mensen die zich actief inzetten voor de vereniging waardoor een paar mensen te zwaar belast worden. De verenigingsgedachte is: als iedereen iets doet, hoeft niemand alles te doen!

In navolging van deze oproep ook nog even het volgende: We willen als vereniging graag een online activiteit organiseren om zo elkaar weer even te zien en spreken, om wat leuks te doen gezamenlijk. Dit zou bijvoorbeeld een online bingo kunnen zijn maar misschien heb jij een ander leuk idee! Om zoiets te organiseren hebben we mensen nodig die willen helpen bij de organisatie etc. Dus: wil je helpen, heb je een ander goed idee laat van je horen! Voor alle duidelijkheid: zonder hulp kunnen we niet iets organiseren!

In de maand januari hebben jullie geen contributie hoeven te betalen. In overleg met de penningmeester is besloten om ook in de maand februari geen contributie te innen. Het vervolg hiervan is onduidelijk mede gezien het feit dat er mogelijk nog een alternatieve competitie gespeeld gaat worden voor alle teams. Dit betekent dan dat we langer als gebruikelijk de hal volledig zullen moeten huren. Iets waar de penningmeester nu natuurlijk al rekening mee moet houden. Dus afhankelijk van de ontwikkelingen m.b.t. de mogelijkheid om weer in de zaal te trainen en evt wedstrijden te spelen zal per maand gekeken worden of de contributie geïnd gaat worden.

Nog even in het kort:

  • Een dringende oproep aan leden, ouders van jeugdleden of andere geïnteresseerden om je aan te melden voor een bestuursfunctie
  • Meld je aan bij het bestuur om te helpen bij het organiseren van een online activiteit voor alle leden, vrijwilligers en anderen. Heb je ideeën: laat je dan vooral horen!
  • In de maanden januari en februari is er geen contributie geïnd.

Laten we hopen met elkaar dat het post corona tijdperk dichtbij is zodat we weer echt kunnen genieten van onze mooie sport! En zoals ook in de vorige brief genoemd als het zover komt dat het ‘nieuwe normaal’ het ‘oude normaal’ is geworden en ook winkels, restaurants en cafés weer open zijn dan gaan we met z’n allen een avondje naar onze trouwe sponsor Café de Rus! Ik weet niet hoe het met jullie is maar ik heb wel weer zin in een gezellige avond in de kroeg! En na deze lange periode van sluiting kan onze sponsor onze support vast goed gebruiken!

Tot zover deze update vanuit het bestuur. Nog steeds hoop ik jullie allemaal snel weer te ontmoeten bij de buitentrainingen op zaterdag en zondagochtend maar nog liever weer in Sporthal Kalverdijkje!

Tot die tijd: blijf gezond! #staysafe #stayhealthy

Janneke Ploegsma

https://cometas.nl/wp-content/uploads/2021/03/0_IMG-20210314-WA0014.jpg
logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020