NieuwsWedstrijdverslagKSV DS1 vs H.V. Cometas DS1

27 november 2019by H.V.Cometas
plaatjefront

Schoonheidsfoutjes

Door Meinte Escalona, 27 november 2019

Zaterdag 23 november 2019 waren we te gast bij de dames van KSV DS1, die spelen in Heerhugowaard. Door de mooie overwinning van vorige week, ook in Heerhugowaard, maar dan bij de dames van Tornado staan we op de eerste plek in competitie. We zullen er dan ook alles aan doen om te winnen en deze plek te behouden. Maar KSV DS1 staan op de derde plek, dus een mooie wedstrijd zal het zeker worden. Met een goede voorbereiding en met Marcel aan onze zijde zijn we er helemaal klaar voor.

Sporthal de waardergolf is één van de weinige sporthallen waar omgeroepen word voor en tijdens de wedstrijd. Na de voorstel ronde van alle speelsters was het tijd om te beginnen. Met onze woorden ‘Lets go, Lets flight’ lieten we horen er vol voor te gaan.

In de eerste minuten ging het gelijk op. Wij konden met een mooie aanval ruimte creëren. De dames van KSV schoten twee keer raak vanaf de tweede lijn. Gelukkig wisten we dit aan te pakken en sloot de dekking goed. De snelle aanvallen van KSV werden geremd. Ook stond Dionne als een muur. Er waren aan beide kanten schoonheidsfoutjes, maar gelukkig konden wij een voorsprong pakken van 4 punten tot aan de rust.

Rust: 4-8

We wilden scherp de tweede helft beginnen. “Deze wedstrijd hoeft niet mooi te zijn, als we de punten maar mee kunnen nemen naar Leeuwarden”, werd er gezegd.

De eerste minuten van de tweede helft gingen van start. KSV ging spelen met een 5-1 dekking en maakte het voor ons lastig om af te ronden. Het lukte ook niet om te scoren en zo konden de dames van KSV langzaam inlopen. Ook vielen, aan beide zijden de nodige twee minuten waardoor beide teams in ondertal speelden. Met een hoogtepunt dat wij 3x 2 minuten hadden en er nog 3 speelsters in het veld stonden. Gelukkig konden we de tijd vullen en kwamen we niet op achterstand. Maar met twee penalty’s in de laatste minuten voor KSV werd de stand 15-16, opeens 17-16. Met nog enkele minuten op het bord moesten we de aanval inzetten en goed afronden. En dat lukte, karlijn wist vanaf de cirkel de gelijkmaker te scoren.

Met nog iets meer dan een minuut hadden de dames van KSV de bal maar het lukte niet om te scoren door een overtreding. Met nog 30 seconden op de teller kon Cometas een winnende treffer maken, maar helaas mislukte dit door een te snelle afronding. Manon Scheepstra mocht in de laatste seconden nog een schot doen maar deze werd geblokt. Gelijk spel, maar het voelt als verlies. We hebben gestreden tot de laatste minuut.

Op naar volgende week! We hopen jullie 30 november weer te zien, want dan spelen we onze volgende thuiswedstrijd om 19:30 tegen VVW DS2, in het Kalverdijkje.

Eindstand 17-17

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020