NieuwsJeugdinitiatief kaatsclub LKC en H.V.Cometas

24 februari 2021by H.V.Cometas

Jeugdinitiatief kaatsclub LKC en H.V.Cometas

Bron: Huis aan Huis Leeuwarden

LKC en H.V.Cometas verzorgen sinds begin dit jaar op sportlocatie Sonnenborgh elke zaterdagmorgen gezamenlijk trainingen voor hun jeugdleden. Hier is LKC in het bezit van een prachtig verhard oefenveld waarop, binnen de geldende coronaregels, in groepjes door de basisschooljeugd kan worden gekaatst of gehandbald.

De sporthallen blijven voorlopig dicht vanwege corona. Handbalvereniging Cometas vond het erg belangrijk om de jeugd toch wat te kunnen blijven bieden en zocht contact met bevriende kaatsclub LKC. Die had net op sportlocatie Sonneborgh de beschikking gekregen over twee verharde oefenvelden en voorzitter Karel Nijman aarzelde geen moment mee te willen denken in een gezamenlijk jeugdaanbod.

Beide sporten sluiten goed bij elkaar aan en worden al vaak in de gezamenlijkheid beoefend doordat de bewegingen op elkaar lijken en de seizoenen elkaar afwisselen. Zo ontstond het plan om op de zaterdagmorgen in vier tijdsblokken jeugdtrainingen aan te gaan bieden voor kinderen in de basisschoolleeftijd met afwisselend kaats- en handbalactiviteiten. Het motto hierbij is bewegen, ontmoeten en plezier.

Vooral in deze tijd is het belangrijk om de jeugd met elkaar in verbinding te laten blijven op een sportieve manier. Daarbij zijn niet alleen kinderen van beide verenigingen welkom, maar ook vriendjes, vriendinnetjes en kinderen uit de wijk. Er is goed nagedacht over het coronaproof kunnen aanbieden van de oefeningen in de buitenlucht en er wordt in kleine groepen getraind met de volwassenen op gepaste afstand.

Om de beurt leveren beide verenigingen de trainers, en het enthousiasme bij jong en oud is groot. Er werden al gasttrainingen gegeven door klinkende namen als Marcel de Vries, Manon Scheepstra en Daniel Iseger, die op senioren-niveau in beide sporten actief zijn. Voorlopig blijft dit initiatief doorgang vinden. Het biedt een prachtig alternatief aan de kinderen om even sportief bezig te zijn en het leuk te hebben met elkaar.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020