NieuwsWedstrijdverslagI love it when a plan comes together!

9 december 2018by H.V.Cometas
Heren2

Op naar Noord-Holland!
Door De Knecht 09-12-2018

Gevleugelde uitspraak uit de hit-serie the A-team! Voor heren 1: deze serie was toen jullie nog in luiers rondstapten. Jos “the flowershop” Vermeulen kan jullie gelukkig uitleggen wat het was dat deze serie tot een succes maakte!

The A-team! Zo zien ze zichzelf niet, maar de buitenwacht wel. De leden van The A-team zetten zich altijd in voor anderen. Dat doet heren 2 ook. Alles om het eerste te steunen. Dit gaat in de serie gepaard met strategische plannen met een militaire precisie. Iets wat als je die toppers van dichtbij mee maakt zeer herkenbaar is! Tot slot wellicht de grootste overeenkomst is dat de mannen van heren 2 veel schieten, maar lang niet altijd raak!

Tactische plannen waren dit weekend zeker nodig! Wim “Hanibal” Louwenaar en “the Humph” hebben uren overleg gepleegd! Kraker voor heren 1. Hoe over het tikkie van Arnhem heen te komen. Simpel! Volle oorlogssterkte afreizen naar Drenthe! Toch zorgen voor Wim “Hanibal” Louwenaar. Na een schitterende comeback van Jitze “the moutain” Porte kwam het bericht dat hij door The Takel uit bed was gehaald maandag en spelen geen optie voor hem was. Een gemis binnen en buiten het veld. Hij is ook drijvende kracht achter het vervoer van een van de jeugdteams. Dus geen Volendam voor hem.

Tactisch meesterbrein Piet “el magnifico” Feddema werd op de woensdag door een wijze man uit Spanje. Optimaal relaxen voor topprestaties. In de topsport “taperen” genoemd. Ook goed voor het opvliegende karakter van Martijn “B.A Baracus” de Ruiter.  Daarnaast gaf het Nick “Murdock” v/d Galien de tijd om vervoer te regelen. Nils “face” Maurits had   op voorhand de benodigde hars geritseld. Waarvoor de dank uitgaat naar Yaël “Jack Sparrow” Samanter. 

Tot zover de terugblik naar aanloop van deze match. Nu naar het heden. De dag start met Martijn “B.A Baracus” de Ruiter die Nick “Murdock” v/d Galien uitmaakt voor een “Fool”! Niet omdat hij per helikopter was, maar omdat ontsnappen net iets meer tijd nam en hij daardoor te laat was.

Op naar Noord-Holland. Volendam 4 is vandaag te tegenstander. Het andere oranje! Mannen die overdag op het water achter de aal aanzitten en in het weekend zich bezig houden met handbal. Zoals altijd een lastige opgave. The A-team is niet voor niets geplaatst in de zwaarste klasse binnen de vijf hoofdklasses. Uitdaging, nieuwe tegenstanders en kortere reistijden zijn hier verder onderdeel van!

Volendam is ook de plek waar voormalig gastspeler Jelmer “The Talent” de Vries nu woont en werkt aan een imposante borstkas! Ook is het de plek waar Luca “the flying Fries” van Straten de avond er voor korte metten maakte met Volendam in de Beneleague! Kortom…… (Tsja ik weet zelf eigenlijk ook niet wat ik hiermee wil zeggen, maar het klopt wel).

De hoop van de mannen op support was gevestigd op Kevin ten Dolle en Esma van dames 1. Immers die slaapt geregeld in het vissersdorp. Kevin en Esma waren beiden present op de tribune. En vol enthousiasme werden de heren aangemoedigd! Al was Esma wel wat later heb ik vernomen van de heren. 

Als verslag gever moet je het doen met informatie die je krijgt. Als eerste was het fijn om te horen dat Martijn “B.A Baracus” de Ruiter door de goede keuze van het vervoer door Nick” Murdock” v/d Galien helemaal zen was. 

Dan de wedstrijd. Duivelse dilemma’s voor Wim “Hannibal” Louwenaar. Hoe vlieg je dit aan. Met in gedachte dat heren 1 later speelt. Tegen een vaste “angst gegner” als HVC. Er was maar 1 juiste keuze.  Club belang! De eerste helft moest er voor zijn dat de tegenstander het verschil maakt. En zo geschiede het. Tegen alle principes schoot Martijn “B.A Baracus” de Ruiter veelal tegen de keeper. Ook Nils “face” Maurits deed een duit in het zakje. Peter “LKK” ten Dolle erkende dat er grotere spelers zijn dan hij en stapte af en toe subtiel aan de kant.

Gelukkig was er een tweede helft. Laten zien wat je kan. Wat ik Ale rode draad op kan maken uit al het app verkeer is dat de tegenstander geen makkelijk ploegje was. Na het op gepaste afstand raken was het nu de beurt aan de mannen van the A-team! 

Ondanks de goede wil zag het er de eerste tien minuten nog niet naar uit dat dit plan zou slagen. Maar met Martijn “B.A Baracus” de Ruiter op scherp kwam er langzaam swung in the A-team! Dit mede natuurlijk door de aanmoedigingen van Esma en Kevin. 

Eindstand tweede helft 15-15 in een ware titanenstrijd. Snel douchen en tijd om de rol van supporters op te pakken. Jelmer “The Talent” de Vries speelde op het centercourt. Ondanks dat hij gespaard werd tegen deze subtopper mocht the A-team hem toch even zien vlammen! Iets wat de mannen erg trots maakt, zoals ik het heb gehoord!

De tactiek van Wim “Hanibal” Louwenaar loont. Het eerste had het zwaar en kan zich niet bedreigd voelen door the A-team. Winst is leuk maar niet het belangrijkste als prestatie club. Als buitenstaander dan ook weet het volle respect voor the A-team!

De knecht

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020