NieuwsWedstrijdverslagHet tweede laat zien hoe het moet!

6 januari 2019by H.V.Cometas
_DDP5476

Nieuw jaar, nieuwe kansen!
Door De Knecht 6 januari 2019

Na een kort winterreces mochten de matadoren van  Wim “the lob” Louwenaar de arena weer betreden. Na eerst de nieuwjaarsreceptie gered te hebben met hun aanwezigheid een dag eerder (sfeer moet gecreëerd worden was het credo), was het tijd voor focus volgens de insiders. De reactie van het team hierop was duidelijk na alle adviezen op de receptie van kenners en belangstellenden. Focus……. dat is een auto. Handballen moeten we. Jitze “blikje” Porte als stralend voorbeeld met zijn soepele heupjes op beats die de kantine van de Cammingahal op zijn kop zetten.

Opvallend dit nieuwe jaar was de instelling van het vlaggenschip. Lang zijn ze uit de wind gehouden door het gezelschap van “het zootje van 2”.  Diverse spelers deden ritme op, geen druk op prestaties en zo zijn er meer voorbeelden. Tijd om te shinen voor het team van The Humph. Dit lukte niet. Grondige analyse van succescoach Wim “the lob” Louwenaar leidde tot de volgende oorzaak: vette vingers van de oliebollen! Jammer, maar voor de mannen gelijk een waarschuwing: handen wassen voor je de zaal in gaat. Schitterend voorbeeld hoe beide teams bijdragen aan het ontwikkelingsprogramma van het andere team!

De tegenstander van vandaag is ook een echt tweede team. Ervaring, goed handbal en veel gogme! Uit wisten de heren te winnen. Dit zelfs met heren 1 speler Ferry “doedens” Ferwerda mee om vertrouwen te tanken. De sluwheid van de tegenstander was in aanloop naar de wedstrijd gelijk merkbaar. Wedstrijd willen verzetten, dreigen met niet opkomen. Tactieken waar Churchill zelfs trots op zou zijn! Gelukkig was het gelijk zichtbaar. De belangrijkste kernwaarde van dit team: Ervaring! Combineer dit met Friese nuchterheid en je hebt de rust die dit “zootje” uitstraalt!

Vanaf de start was het duidelijk! Heren 2 was gebrand om de punten te pakken! Vlekkeloze combinaties werden afgerond door Arjen “big smile” Rusticus. De voorsprong was daar! Gelijk na deze sterke openingsfase deed het team waar het goed in is! De tegenstander middels sluwe tactieken zand in de ogen strooien. In dit geval werd de tegenstander het geloof gegeven dat ze wel degelijk mee konden! Dit koste zichtbaar veel energie bij de tegenpartij! Maar al snel werd duidelijk dat dit wel degelijk ten koste ging van de opgebouwde swung! Gelukkig was daar Nick “snipertje” v/d Galiën. Hij zorgde met zijn vlijm scherpe doelpunten dat de heren een kleine voorsprong konden behouden.

De tweede helft was het effect van de interventie van Wim “the lob” duidelijk zichtbaar. Max “the reflex” Boons mocht beginnen. Dit was wat nodig was! De heren liepen in een een sneltrein vaart uit. Nou ja sneltreinvaart. De kerst kilo’s waren  in de mooie nieuwe shirts slechts een klein beetje zichtbaar.

Conclusie van de wedstrijd was dat er mooie punten zijn gepakt met een 32-15 overwinning. Het was deze dag duidelijk zichtbaar wat de invloed van dit “zootje” is binnen de club. Bij iedere wedstrijd ruim betrokken met orde diensten en fluiten en als klap op de vuurpijl twee punten. Dit beloofd wat voor 2019!

Eindstand 32-15

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020