NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas HS2 vs Havas HS2

13 januari 2019by H.V.Cometas
plaatjefront

Het dilemma van een handbal fan!
Door De Knecht 13-01-2019

Ik ben van mening dat ik moet starten met een verklaring. Ik ben niet specifiek een fan van heren 2 van H.V.Cometas. Ik ben een fan van handbal in het algemeen. Ik begrijp heel goed dat na de afgelopen weken dit in de opinie van jullie als lezers anders lijkt. Ik zal jullie proberen mee te nemen in mijn keuze proces op vrijdag avond als ik mijn weekend probeer te plannen. Dit verklaart wellicht het één en ander.

Allereerst de keuze handbal. Tsja, makkelijk! Voetbal is een vrouwensport! Janken en rollebollen! Dat is bij handbal niet(behalve misschien Nils “naaimar” Maurits dan). Ook dat eeuwige gezeur op de scheidsrechter is mij een doorn in het oog. jaja daar kan Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter ook wat van. Maar bij het voetbal zijn het er minimaal 10 van de 11. Daarnaast lieve mensen: uitzonderingen bevestigen de regel( Wellicht daarom ook verbazing over een wedstrijd verslag dat ik vorige week las. Niet des handbal zouden de wijze oude mannen zeggen)!

Andere sporten zonder bal en goal spreken mij gewoon niet aan. Dus ja….

Maar dan welke tak van deze wonder schone sport. Dames of heren om het specifieker te maken.

De dames timmeren aan de weg in het mondiale handbal. Die van H.V.Cometas hebben grote pieken in de beker en soms diepe dalen in de competitie. Uiteindelijk komt het terug op waar ik begon. Handbal is een mannen sport! Dames handbal is snel en frivool wordt dan gezegd door fans. Dat is net zoiets als alcohol vrij bier in mijn opinie. Het lijkt erop; komt soms dicht in de buurt van, maar op het “moment suprême” is dat het gewoon niet.

Mannen handbal is alles in de overtreffende trap. Van schot tot draaibal, van de stop van de keeper tot het vegertje. Mannen handbal is spektakel, strijd, passie! Oftewel: dat vers getapte biertje op een warme zomerdag, op het terras na een dag shoppen met (jawel) een vrouw! Nu is dit natuurlijk een mening en geen feit! Voordat alles handballende dames boos zijn. Dames handbal is best leuk. Bijvoorbeeld als er alleen maar romcoms, all you need is love, of grey’s anatomie achtige programma’s op tv zijn. Of zoals ze in de popwereld erg goed snappen (handballend Friesland ook): iedere hoofd act wordt beter met een voorprogramma!

Ok de filter is dus gezet. Mannen handbal is de basis van mijn weekend keuze. Dan is er als eerste de club keuze. H.V.Cometas en F.H.C. De Stiensers (mag je niet zeggen, maar is toch zo ondanks de fusie) hebben een talentvol team. Met in de gelederen Laas “Kardashian” van Straaten. Gang maker en tactisch aanzienlijk sterker geworden bij H.V.Cometas. Toch is dit momenteel nog een keuze die makkelijk is in te vullen. H.V.Cometas speelt hoger en de mannen van Wim “the lob” Louwenaar hebben de onderlinge confrontatie nog niet verloren. Al kan de tegenstander twijfel doen oproepen (de goede lezer snapt dat de keuze dus doorgaans naar H.V.Cometas gaat).

Dit weekend zat ik vrijdag dus met een dilemma. H.V.Cometas twee interessante uitwedstrijden (als handbal fan zie je geen afstanden. Het is immers geen voetbal). F.H.C speelt op zaterdag een topper tegen een opponent die niet voor de poes is. Toppers leveren vaak slecht handbal op en dat zeker in de eerste klasse. Keuze valt dus op H.V.Cometas.

Dan begint de lange gedachtegang die moet lijden tot een keuze. Het vlaggenschip van “The Humph” of het ervaren team van Wim “The Lob” Louwenaar. Ik kwam er niet uit. Mijn wijze moeder heeft mij ooit geleerd dat je dan een lijstje met voors en tegens moet maken. Of zoals nu 1 of 2. Ik heb het al eerder gezegd. Handbal is een mannen sport. Mannen en knullen is de keuze. Streepje voor 2. Wat is de sterkere competitie? Kenners van de club hebben 2 in de zwaardere competitie gezet. “Meer kans op kampioenschap 1” het credo. Ware reden is handhaving uiteraard. Streepje 2. Als fan wil je spektakel. Zowel in massa als in handbal een garantie bij 2.

Zoals u wel begrijpt was de keuze op papier gelukkig heel eenvoudig. Toen de reisafstand ook nog eens bekeken werd was stond het weekend programma vast.

Zaterdag avond op de bank. Half oog op wie is de mol, half oog op de iPad met het wk handbal(mannen!!!!). Kwamen er ineens twijfels. Juiste keuze gemaakt? Toen kwamen de uitslagen. De Poesje waren te sterk voor de Stienzers en de het team van “The Humph” was met 1 goal verschil te sterk voor wat achterhoekers. Tevreden met mijn keuze besefte ik mij dat ik op zondag Arjen “unibet” Rusticus wel bij kon staan met het plaatsen van de “betjes” op die nietszeggende voetbalwedstrijden!

Ik werd vroeg wakker. Ik mocht weer mee met de helden van de velden, the A-team oftwel het sootsje van 2! Bij het kalverdijkje aangekomen kreeg ik weer die vlaag van euforie door mijn lichaam. In 88 werd het gezegd, maar hier past het beter: “dit is een goed stel”!

De sfeer is top. Jammer dat Jitze “sta-bal” Porte nog niet voldoende hersteld is van zijn rug blessure. Wel fijn is om Sverre “de kast” Wolters er weer bij te zien!

Aangezien Wim “The Lob” Louwenaar en de andere noorderlingen een vaste chauffeur hebben is het mooi om te zien dat Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter zaken regelt! Als dan ook Daniël “holle bolle Gijs” Iseger en Nick “snipertje” v/d Galiën er zijn kunnen we vertrekken (ik zeg inderdaad we. Deze mannen waarderen dat ik mee ga als handbal fan en bieden hun laatste vrije plaats aan mij aan! Helden!).

Na een vlotte heenreis waarbij “laagvliegen” een veel voorkomend fenomeen is kwam de groep aan in Almere. Havas HS2 2. Als handbal follower weet ik natuurlijk dat het eerste van deze club gestaag om hoog is geklommen tot een stabiele eerste divisionist. De wedstrijd in Leeuwarden werd na een inhaal race “Duits” gewonnen in de laatste 30 seconden. Al met al een heerlijk affiche tegen de “nep-Amsterdammers” uit de polder!

Bij binnenkomst gebruikelijke tactiek. Onverschilligheid, relaxte houding, dolletjes maken en niet uitstralen dat het je interesseert. De trouwe volger kent dit ritueel maar weet beter. Als het eerste fluitsignaal klinkt gaan de mannen van Wim “The Lob” Louwenaar aan(zoals de jeugd van tegenwoordig dat zegt)!

Dus zonder spanning werd er gestart! Wat zichtbaar was dat Arjen “Unibet” Rusticus scherp was! Hij werd een aantal keer schitterend vrij gespeeld! Wat het achteraf nog veel mooier maakte is dat dit was voorbereid! Tactisch meesterbrein Piet “de onnavolgbare” Feddema had de mannen gewezen op dit potentiële wapen en de hele woensdag getraind!

De dekking was Spartaans! Geen doorkomen aan. Echter aanvallend liep het na de eerste 10 minuten stroef. Toch was er een stabiele voorsprong van 2 doelpunten. Dit bleef ook de hele eerste helft. Al dreigde Havas HS2 even terug te komen. Maar het was wederom op de hoek dat ditmaal Atte “the transporter” Hibma vlijmscherp uithaalde.

Toch was de wedstrijd nog lang niet gelopen. Tactisch de boventoon voeren is leuk. Maar in aantallen en conditioneel was Havas HS2 vele malen sterker. Mijn verwachtingen voor de tweede helft waren dan ook gespannen. Wat werd er door Wim “ The Lob” Louwenaar meegegeven aan zijn ervaren troepen.

De hand van de coach was wel gelijk zichtbaar! Max “the reflex” Boons loste Peter “LKK” ten Dolle af tussen de palen. Focus is belangrijk tussen de palen. En deze tactische zet door de schutters van Havas HS2 te verwarren pakte briljant uit! Goede stops waar Stan “speedy Gonzalez” de Boer goed gebruik van maakte! In de dekking werd goed gesloten. Mooiste voorbeeld hiervan wel dat Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter zelfs met zijn neus naar Ivo “killer block” Zijlstra  zijn blokkende handen bracht! Passie en hard werken! Toch bleef het aanvallend moeizaam.

17-17 was er af te lezen. Dit was te erg. Kwalitatief hoogwaardig dekkingswerk was in Almere een lust voor het oog! H.V.Cometas was het die weer het initiatief nam! Wederom Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter en Ivo “killer block” Zijlstra  zorgden  voor de minimale voorsprong!

Op 19-20 nam Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter de bal in ontvangst. Het werd stil in de sporthal! Ik durfde bijna niet te kijken en de buurvrouw links naast mij dook spontaan in mijn armen zo spannend! 1 pas, twee pas, drie pas, een duw……… en toen ontstond de chaos!

Er was een schot! En hij zat! Maar er werd ook gefloten! Was dat voor de duw? Of was dit voor lopen? Of voor het doelpunt?

Chaos alom! Als eerste was de tijd stop gezet op 1.12. Toen volgde er een tijdstraf voor Havas HS2! Duidelijk de duw! H.V.Cometas werd terug gestuurd! Ze floten het doelpunt goed! Protest en overleg volgden! Shit! Ze floten voor lopen! Gezien de zeven mijls laarzen van Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter natuurlijk er plausibel. Maar wat een timing!

De spanning was om te snijden. Nagels waren op en het scheelde niks of ik had mijn tenen in mijn mond moeten stoppen zo spannend! Havas HS2 haalde de keeper uit het veld! 6-6 was het weer! Sensationeel!

En dan nu de fase van de wedstrijd die volledig mijn keuze voor deze sterren valideert! Spelen met tactiek en gogme! Eerst een verschrikkelijk mooi blok op de schutter van (vanzelfsprekend) Ivo “killer block” Zijlstra! De bal gaat over de zijlijn. Stan “speedy Gonzalez” de Boer wil de bal rustig terug tikken, maar spat van zijn voet! 2 min voor H.V.Cometas en veld overwicht voor Havas HS2! Mijn buurvrouw zit inmiddels bij mij op schoot van de spanning. En dan zie je het tactisch meesterwerk ontvouwen. Havas HS2 zet druk middels een systeem. Martijn “Sneeuwwitje” de Ruiter en zijn vriend in de dekking,Ivo “killer block” Zijlstra, drukken de spelers van Havas HS2 naar hun Linker kant. Alle druk komt bij Daniël “holle bolle Gijs “ Iseger en Nils “Naaimar” Maurits te liggen in de ondertal situatie! Met alle ervaring die de twee hebben maakt één een stapje richting de balbezitter om de pass te forceren. Op dat moment verlaat Nils “Naaimar” Maurits de hoekpositie om voor de opbouwer de bal te onderscheppen! In mijn enthousiasme gooi ik de buurvrouw van mijn schoot af als ik op spring! Nils “Naaimar” Maurits is opweg naar de lege goal! Maar ervaring leert dat deze speler de makkelijkste ballen kan missen! Maar nee hij zit! Ik zoen mijn buurvrouw, iets waar haar man niet zo blij mee was overigens. Maar shit het is nog 20 seconden. Havas HS2 heeft de bal en wat schets mijn verbazing! Ze laten het schot komen. Doelpunt! Met nog 15 seconden staat het 20-21! Maar wat een genot hoe dat uitgespeeld wordt. Volle druk van Havas HS2 maar geen centje stress bij deze toppers!

Winst! En ook de derde helft werd aan de zegekar der derde helften gebonden! Gaven ze daar maar punten voor. Dan was deze pracht groep al lang kampioen!

Ik kan niet wachten tot de volgende pot!

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020