NieuwsWedstrijdverslagHelden op pad

2 december 2018by H.V.Cometas
H.V.Cometas Heren 2

The story continues
Door De Knecht 02-12-2018

Wat een bofkont ben ik ook! Na mijn verslag over de start van het seizoen vroegen ze me mee! Zowaar een beetje zenuwachtig werd ik vanmorgen wakker. Mee met de sterren van Wim “the lob” Louwenaar. Kinderdromen worden werkelijkheid in deze sinterklaas tijd.

Gelijk daar op volgend werd ik ruw uit mijn droom ontwaakt. Heren 1 speelt (wellicht) een cruciale wedstrijd in Arnhem. Dan zal een trainen met het diploma’s vast de teams omruilen dit weekend. In welke duistere “twiglight” film ben ik nu weer beland. Snel opzoek naar mijn telefoon om op onderzoek te gaan. Komt mijn droom uit of…….

Na tien minuten bellen en appen slaakte ik een zucht verlichting. “The Humph”, trainer met de meeste papieren van het noorden, durfde het aan. Niks omdraaien van teams. Ok ok, hij twijfelde wel even heb ik in de wandelgangen begrepen. Maar toch! Wat een lef. Chapeau voor de hoofdtrainer.

Met het hart in de keel ging ik opweg naar het kalverdijkje. Wie zouden er zijn. Max “the reflex” Boons is nodig bij het eerste. Eenmaal aangekomen zag ik daar gelijk van ver Peter “the white wall” ten Dolle staan. Daniël “kingdingeling” Iseger kwam niet veel later. Het gebruikelijke appje van Martijn “de beroepsknuffelaar” de Ruiter dat hij later was deed mij echt het gevoel geven dat ik er bij hoor. Na wat telwerk miste ik wat vaste waarden. Blij was ik te horen dat er een groepje carpoolt van buiten de stad. Dit is heel goed voor het milieu namelijk. Fijn om te zien dat hier aan wordt gedacht. Ivo “the block” Zijlstra, Nils “Neymar” Maurits en Wim “the Lob” Louwenaar kon ik zo opnoemen. Maar wie is de vierde in die auto. Atte “de verkoper” Hibma zou niet meegaan. Wat een heerlijk bericht was het dan ook dat Jitze “ sta-bal” Porte ook mee is. En zelfs met een tas! Ik was niet de enige die deze enthousiast wordt van deze unieke groep. Ook Alex “el Catalan” Jarque had besloten om mee te gaan. En Zelfs Sverre “de Hulk” Wolters had zijn drukke schema zo aangepast dat hij kan spelen. Snel de auto in bij liefhebber Arjen “Benjamin Button” Rusticus. Die regelrecht uit Emmen kwam bij een jeugdwedstrijd. Op Naar Haarlem! 

Eenmaal daar bleek dat we ruim binnen de warming-up tijd waren van de mannen. De klok telde al af bij de fanatieke tegenstander. Maar met 18 minuten op de klok worden de mannen van Wim “the Lob” Louwenaar niet onrustig.

De taak was duidelijk. Leuk handbal en passie. Deze twee dingen waren duidelijk zichtbaar. Passie spatte eraf bij de warming-up! 

De eerste helft was gelijk duidelijk dat dit een makkelijke wedstrijd moest worden. Alleen bleek als snel een groot probleem. De tegenstander had ook een keeper. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn was deze man gelijk aan Hadrian’s wall. Gelukkig was daar een licht punt in de duisternis! Jitze “the comeback kid” Porte maakte zijn reputatie als fenomeen waar. Eigenhandig maakte hij de wedstrijd tot een wedstrijd.

Echter bleek de wedstrijd langer dan 1 helft. De keeper van de tegenpartij (Limburger van beroep) was een beest. Peter “the white wall” ten Dolle maakte zijn reputatie waar. 

Wat niet hielp was dat er via de social media door druiste dat het eerste het zwaar had. Dan moet he keuzes maken als team. Van buiten was dit duidelijk. Goede keeper, we schieten er meer op! Het kan niet in de ogen van deze toppers dat zij winnen en H1 niet! Solidariteit is wat de vereniging maakt!

Je meerdere erkennen is lastig! Maar in deze kan ik als onafhankelijk persoon melden dat het terecht was. Voor buitenstaanders leek het of de keeper een magneet had ingeslikt! Wij weten beter!

Maar wat een genot om met deze mannen op pad te zijn. De manier om te zien dat een wedstrijd drie helften heeft! En dan twee keer met opgeheven hoofd verliezen! Alleen maar respect! 

De Knecht

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020