NieuwsWedstrijdverslagHa-STU- H.V.Cometas HS1

26 januari 2020by H.V.Cometas
_DDP6038

Offensieve 3-3 dekking

Door Nick Ploegsma, 26 januari 2020

H.V.Cometas was na een lange tocht naar Nijmegen op bezoek bij de heren van Ha-STU.

Direct na het eerste fluitsignaal kwamen beide teams al snel aan scoren toe. Waar Ha-STU in het begin van de wedstrijd eenvoudig aan scoren toekwam speelde H.V.Cometas enkele aanvallende wissels uit waarna de score gelijk op ging.

Voornamelijk uit de wissels en het beweeglijke spel tegen de offensieve 3-3 dekking van de heren uit Nijmegen werd er fanatiek gescoord door zowel de hoek- als de opbouwspelers.

Al snel bleek in de 1e helft dat de kracht van de Nijmegenaren lag in de snelle tegenaanval na een gemiste aanval of slordigheid van H.V.Cometas. Mede door het snelle spel wisten zij in de eerste helft een voorsprong van 19-16 op te bouwen. Kijkend naar de stand hoefde dit nog niets te betekenen voor de einduitslag.

De tweede helft begon H.V.Cometas echter zwak, zij kwamen zelfs in 15 minuten spelen maar aan 2 doelpunten toe. Ha-STU had minder problemen en wist geleidelijk aan uit te lopen naar een oplopende voorsprong.

H.V.Cometas keek al snel aan tegen een achterstand van zo’n 8 doelpunten. Laat in de tweede helft werd er met enkele, op druk uitgespeelde aanvallen, weer wat doelpunten op het scorebord genoteerd door de heren uit Leeuwarden. Ha-STU was echter al zo ver uitgelopen dat er geen zicht meer was voor een overwinning, ondanks een sterkere eindfase.

Een terechte winnaar was Ha-STU die met een 36-23 overwinning duidelijk te sterk was in eigen huis tegen H.V.Cometas.

Eindstand: 36-23

 

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020