NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas HS1 – HV DOS HS1

3 februari 2019by H.V.Cometas
Balnet

Een punt verloren in plaats van gewonnen.
Door Nick Ploegsma, 03-02-2019

Het Leeuwarder Kalverdijkje was zaterdagavond het strijdtoneel voor de wedstrijd tussen H.V.Cometas HS1 en DOS HS1. De vorige wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen door DOS HS1, dus het was duidelijk dat deze thuiswedstrijd geen makkelijke wedstrijd zou worden

Dat liet het begin van de eerste helft ook direct zien. Beide teams stonden vanaf het begin scherp in het veld. In de verdediging werd geen centimeter vrijgegeven aan beide kanten, waardoor de doelpunten maar stroef op gang kwamen. Ook wanneer kansen werden gecreëerd was het doelpunt nog niet zeker. Zeker in het begin van de wedstrijd werden er veel kansen gemist. Uiteindelijk wisten beide ploegen vaker het doel te vinden, waardoor het publiek ook weer te zien kreeg waar ze voor kwamen: mooi handbal.

De score liep de gehele eerste helft vrij gelijk op. Ondanks de goede verdediging van H.V.Cometas HS1 kon DOS HS1 van afstand enkele goed geplaatste doelpunten maken waar de keeper niet meer bij kon. Ondanks DOS HS1 gewend is om met hars te spelen, leek het ze zonder hars niet ongemakkelijk af te gaan. Het verschil in de eerste helft werd gemaakt door H.V.Cometas HS1 die kon uitlopen in de laatste minuten van de eerste helft. Na 2 snelle doelpunten achter elkaar werd een keurige 13-9 ruststand op het scorebord gezet. Een goede basis, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld.

Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was werd vrij snel duidelijk, ondanks dat H.V.Cometas HS1 de bal mocht uitnemen en direct het doel wist te vinden. DOS HS1 kwam terug en wist het verschil terug te brengen tot 1 doelpunt. Waar H.V.Cometas HS1 in de eerste helft sterk was in de dekking, ontstonden er langzamerhand gaten in de dekking waar DOS HS1 gretig gebruik van maakte. De linkerhoek had weinig moeite om het net te vinden en zorgde voor enkele doelpunten in het voordeel van DOS HS1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd leek deze gespeeld te zijn. De heren van H.V.Cometas HS1 stonden 5 doelpunten los van de tegenstander en met slim handbal had de winst in de wacht gesleept kunnen worden. Het leek alsof DOS HS1 al wist dat dit niets meer zou worden.

Niets was minder waar. In de aanval van H.V.Cometas HS1 zat geen creativiteit meer. Waar eerder in de wedstrijd nog enkele ballen van afstand werden gescoord, of met druk werden uitgespeeld op de hoeken die de ballen er eenvoudig ingooiden, kwam niets van dit handbal terug in deze slotminuten. DOS HS1 kwam terug met als hoogtepunt een gelijke stand van 26-26. In de laatste minuut werd de 27-26 gemaakt in het voordeel van de thuisspelende ploeg, maar DOS HS1 was nog niet klaar. Ze roken bloed en wisten de gelijkmaker in de laatste 10 seconden van de wedstrijd te maken met een lobje vanaf de rechterhoek.

Een snelle tegenaanval van H.V.Cometas HS1 zou het verschil moeten maken van een enkele punt naar de volle twee punten waarmee zij de koppositie tijdelijk konden overnemen. Deze bal kon helaas niet onder controle worden gehouden door een overtreding op de speler van H.V.Cometas HS1, althans, dat vond de thuisspelende ploeg. De scheidsrechter zag dit anders en gaf geen penalty, waardoor de uiteindelijke score kwam te staan op 27-27. Naar aanleiding van de wedstrijd kun je vaststellen dat hier een punt is verloren in plaats van gewonnen. Nu weer de ogen gericht op de belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles.

Eindstand 27-27

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020