NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas H1 tegen NHC H2

24 november 2019by H.V.Cometas
_DDP6030

Slordigheden in de aanval

Door Stan de boer, 24 november 2019

Afgelopen zaterdag troffen de heren van H.V.Cometas het tweede team van NHC. Na zes nederlagen op rij werd het voor de Leeuwarders weer eens tijd dat er gewonnen werd. Gelukkig was daar tegen NHC alle kans toe. De ploeg stond voor de wedstrijd één plaats boven H.V.Cometas met maar 1 punt meer. Een overwinning zou H.V.Cometas weer terugbrengen naar de veilige eerste plaats en was dus het enige wat telde.

In het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite met het scoren van doelpunten. Bij NHC was het duidelijk dat ze niet gewend waren zonder hars te spelen en daar moest H.V.Cometas gebruik van maken. Dit lukte in de eerste helft aardig en de thuisploeg liep uit naar een voorsprong van drie doelpunten. NHC had moeite met het creëren en het afmaken van kansen. Dit was ook terug te zien in dat van hun eerste acht doelpunten vijf uit penalty’s kwamen. H.V.Cometas kon ondanks het niet al te beste spel wel met een voorsprong de rust in gaan. De ploeg leidde toen 13-10.

In de tweede helft startte H.V.Cometas sterk. Verdedigend stond het beter waardoor NHC minder scoorde en ook aanvallend liep het beter dan in de eerste helft. H.V.Cometas liep uit naar een voorsprong van zes punten en eindelijk leken er weer twee punten de zijn voor het team uit Leeuwarden. Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft zakte het niveau van de thuisploeg wat weg en kon NHC dichterbij komen. Het team uit Houten en Nieuwegein maakte gebruik van de slordigheden in de aanval van H.V.Cometas en kon zo weer terug in de wedstrijd komen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd stelde H.V.Cometas orde op zaken en liep weer uit naar een comfortabele voorsprong. Met nog tien seconden te spelen kreeg Nils Maurits de kans om het dertigste doelpunt te scoren. Op curieuze wijze raakte hij opeens de bal kwijt waardoor dit helaas niet lukte. H.V.Cometas won uiteindelijk 29-22 en steeg naar de tiende plaats in de tweede divisie.

Eindstand 29-22

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020