NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas DS2 vs S.V.W.W DS2

10 februari 2019by H.V.Cometas
H.V.Cometas Dames 2

De strijd om de derde plaats
Door Vera Sikkes 10-02-2019

Op zaterdagavond 9 februari mocht het reserve dames team van H.V.Cometas in actie komen tegen S.V.W.W. Normaal gesproken spelen wij altijd op zondag, het was dus even wennen om elkaar op zaterdagavond te ontmoeten bij het Kalverdijkje. Iedereen had zijn best gedaan om op tijd bij de sporthal te verschijnen, zodat we onze weg naar Westerbork konden inzetten.

Inmiddels is de selectie van Dames 2 een beetje uitgedund. Gelukkig waren Midweekspeelsters Diane, Lianne en Nicolette bereid gevonden om het team te ondersteunen. In het donker kwamen we een beetje onwennig aan bij de plaatselijke sporthal in Westerbork. Na het tactische praatje van Keimpe en een goede warming up kon de wedstrijd beginnen. De winnaar van dit duel zou op de derde plaats van de ranglijst komen te staan. Wij waren er dus op gebrand om onze huid duur te verkopen en de punten mee te nemen naar Leeuwarden.

Zowel de Dames van H.V.Cometas én S.V.W.W stonden meteen vanaf het begin te knokken in de dekking. Daardoor stond er na 10 minuten spelen nog steeds 0-0 op het scorebord. Gelukkig wist Lianne daar verandering in te brengen en wist vanuit de rechterhoek de bal achter de keepster van S.V.W.W. te krijgen. Op onze reserve bank had Kitty, die last heeft van een blessure, plaats genomen. Kitty wist in haar eentje het publiek uit Westerbork te overstemmen en schreeuwde ons naar een 4-2 voorsprong. Maar opeens was Kitty stil en zat met haar handen voor haar mond naar het doel te kijken. Het doel van H.V.Cometas was leeg en ergens in de cirkel lag onze keepster Aïcha te vergaan van de pijn. Aïcha had zich verstapt en kon helaas de wedstrijd niet uitspelen.

De rest van het team had zich bij de bank gemeld terwijl Keimpe de zorg van onze keepster op zich nam. Het gesprek bij de bank ging over wat er in het aanvalsspel verbeterd moest worden. Opeens stelde één van de meiden de vraag: ‘wie gaat er in de goal?’. Met grote ogen werd er naar elkaar gekeken. ‘Ik niet’, ‘Ik denk niet dat ik dat kan’, ‘ik heb dat nog nooit gedaan’, ‘Ik wil wel maar ik durf eigenlijk niet’,’Ik ga niks tegen houden’ werd er één voor één gezegd. Het vertrouwen in de rest van de wedstrijd was opeens weg tot Vera zei: ‘Wie heeft er een trui?’. Diane toverde een trui van de bank en Joyce had wel een lange broek in haar Come’tas’. Vera trok de stoute trui en broek aan en ging tussen de palen staan. De ogen van de rest van de meiden werden alleen maar groter en Keimpe werd stiller en stiller.

De eerste aanval stond onze gelegenheidskeeper met knikkende knieën in de goal. Vanaf de linkeropbouw werd er een kanonskogel op haar afgevuurd. Kitty kroop onder de bank en de rest van het team hield zijn hart vast. De bal sprong op het bovenbeen van Vera en vloog tegen het dak van de ‘Börkerkoel’. Kitty sprong onder de bank vandaan en rest van het team haalde opgelucht adem. Tien minuten later floten de scheidsrechters af en werd er even gepauzeerd. Op dat moment stond het 5-4 voor de dames uit Westerbork.

In de tweede helft werd onze achterstand helaas groter en groter. Ondanks dat er de gehele wedstrijd niemand door onze dekking kwam wist S.V.W.W vaker het net te vinden dan wij. Ballen werden niet scherp geschoten en er werden te weinig kansen gecreëerd. Daardoor moeten wij voor nu onze derde plaats afstaan aan onze tegenstander. We hopen dat volgend weekend onze keepster weer fit is, zodat we zondag 17 februari om 13:40 op volle sterkte aan de wedstrijd tegen Kwiek DS2 kunnen beginnen.

Eindstand: 16-12

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020