NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas DS2 – V en S DS2

10 november 2019by H.V.Cometas
maandag

In Leeuwarden viel opnieuw niks te halen.

Door Vera Sikkes, 10 november

Na het spannende gelijke spel van vorige week mochten wij vandaag spelen tegen V en S DS2. V en S was voor ons een onbekende tegenstander, maar staat er op de ranglijst goed voor. Door het punt van vorige week waren we behoorlijk zelfverzekerd geworden. Daarnaast hebben wij in het Klaverdijkje dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Helaas was onze keepster Kaya afwezig en Lisa en Femke verkozen de ski-piste boven handballen. Gelukkig wilde Karin het doel verdedigen en stonden Janny, Manon en Karlijn te springen om ons te komen ondersteunen.

Het schrijven van een wedstrijd verslag is best lastig wanneer je de helft van de wedstrijd alleen naar de schoenen van de tegenstander kijkt. V en S had namelijk een hele goede schutter, die meteen vanaf het begin voor veel gevaar zorgde. Daarom kozen we ervoor mandekking te geven, waardoor we 5 tegen 5 gingen spelen. Niet alleen de schutter van V en S kwam tot scoren maar ook Larissa en Manon wisten het net te vinden. Na 15 minuten spelen stond er een 9-9 gelijke stand op het scorebord. Het werd duidelijk dat wij behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Net voor rust wisten wij een gaatje te slaan en gingen we met een voorsprong de rust in (13-11).

Een tandje erbij, de wedstrijd is nog niet gewonnen. Dat had vooral onze bep goed begrepen. Meteen na rust gooide ze vanaf de cirkel een kanonskogel tegen de touwen. Dat voelde lekker en gaf het hele team veel vertrouwen. Doelpunt voor doelpunt wisten wij onze voorsprong steeds verder uit te bouwen. Onze dekking stond voor en met elkaar te werken. Ook Karin wist haar doel voor een lange tijd schoon te houden. Toen Joyce de 21ste goal scoorde kwamen we 6 doelpunten voor te staan. De wedstrijd werd langzaam uitgespeeld tot bij een stand van 27-23 de zoemer ging. In de tweede helft werden er ook nog twee rode kaarten uitgedeeld, maar die hoeven niet benoemd te worden.

Eindstand 27-23

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020