NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas DS2 – H.V.A. DS1

27 oktober 2019by H.V.Cometas
WhatsApp Image 2019-10-27 at 18.50.40

Dames 2 feest nog even door

Door Vera Sikkes 26-10-2019

Na een onstuimige nacht waren alle speelsters om stipt 1 uur present in het Kalverdijkje. Er werd even gepolst hoe iedereen de nacht doorstaan had. Dames 2 was namelijk goed vertegenwoordigd op het H.V.Cometas Oktoberfest. Je zult denken dat iedereen fris en fruitig was door het extra uurtje slaap, maar niets bleek minder waar. De dames hadden het extra uurtje optimaal benut om aan de teambuilding te werken. En ja.. dan kan je wel iets leukers bedenken dan een wedstrijdje handbal. Dat ook nog gespeeld moest worden tegen het altijd sterke H.V.A. De wedstrijden tegen het team uit Annen zijn voor de neutrale toeschouwer altijd een plezier om naar te kijken. Dus moesten de meisjes van H.V.Cometas volledig wakker worden om er ook nu weer een leuke wedstrijd van te maken.

Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam en stroef. Gelukkig was Larissa (die natuurlijk wel gewend is aan een Oktoberfest) scherp en maakte de eerste 3 goals waardoor we op gelijke hoogte kwamen met H.V.A. Door goals van onder andere Femke, Corine en Esmee gingen we rusten met een voorsprong (12-9). Onze coach Keimpe, die vannacht in een lederhosen in de stad is gesignaleerd, gaf aan dat we gewoon zo door moesten gaan. Zuinig zijn op de bal en vooral in ons eigen tempo blijven spelen was zijn advies. In de tweede helft wist H.V.A nog maar weinig te scoren, dit was vooral het resultaat van een goed verdedigende Karlijn. Karlijn wist een paar keer mooi de bal te veroveren waardoor we onze voorsprong langzaam uitbouwden (18-12). Ook de stalen zenuwen van Larissa droegen hier aan bij, zij wist vanaf 7 meter wel 3 keer raak te schieten. In totaal scoorde zij wel 12 goals voor onze ploeg, natuurlijk werd ze uitgeroepen als ‘man of the match’. In de laatste paar minuten van de wedstrijd kreeg H.V.A nog een opleving door een paar keer vanuit de break-out de scoren. Gelukkig kwam deze opleving te laat en werd het feest hervat in sporthal Kalverdijkje. Met een eindstand van 25-19 waren de dames van H.V.Cometas de gelukkige winnaars van deze wedstrijd.

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020