NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas DS2 – Actief Paterswolde DS1

24 maart 2019by H.V.Cometas
WhatsApp Image 2019-03-24 at 21.58.13

Een succesvol seizoen voor Dames 2
Door Vera Sikkes 24-03-2019

Vandaag mocht dames 2 voor de laatste keer dit seizoen aantreden in het Kalverdijkje. Actief P. was vandaag de tegenstander. Als we zouden winnen kwamen we op de derde plaats te staan, maar mochten we verliezen dan zouden we nog zesde kunnen worden. Onze doelstelling voor dit seizoen was top 5, dus iedereen was optimaal gemotiveerd om de punten in eigen huis te houden. ‘We laten zien dat er in Leeuwarden niks te halen valt’ Aldus coach Keimpe.

Keimpe had voor iedereen een prachtig gedicht geschreven. Nadat we die allemaal aangehoord hadden, waren we klaar voor de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was er ontzettend veel vechtlust te zien op het veld. Ballen werden scherp geschoten en de dekking stond als een huis. Actief P. wist niet door de muur van verdedigers te komen. Ook hun vertrouwde spel met de cirkel was niet mogelijk. En wanneer ze het dan van afstand probeerden stond daar onze ‘nieuwe keepster’ Kaya. Zelfs wanneer de opdracht RUST was wisten we binnen een aantal seconde te scoren. Dit resulteerde in een 23-17 overwinning die nog lang gevierd werd. Daarmee hebben we minimaal een vierde plaats behaald. Dus is onze doelstelling behaald en kunnen we terugkijken op een succesvols seizoen.

Het was een seizoen van komen en gaan, bijna iedere wedstrijd speelden we in een andere samenstelling. Eerst waren het Lisa en Femke die als ‘skilehrerinnen’ aan de slag gingen. Femke, we zijn benieuwd of je Duitse vocabulaire inmiddels is uitgebreid.. Of is het bij ‘ich bin dein shilehrerin’ gebleven? Vervolgens kwam onze stuiterbal Joyce vanuit het zwembad aangesprongen, die het gat dat Lisa en Femke achterlieten op wist te vangen. Daarna namen we afscheid van onze Duitse vriendinnen. Luisa die voor de liefde naar Emmen vertrok, Nadine ging studeren in Hamburg, Larissa naar curaçao en Janine weer terug naar Berlijn. Mochten jullie weer in Nederland zijn dan zijn jullie natuurlijk altijd welkom om met ons een potje te handballen.
Toen deze dames weg waren konden we gelukkig weer Nederlands met z’n allen praten. Daardoor durfde Kitty het aan om haar handbalschoenen weer uit de kast te pakken. Tussen haar cabaret optredens door was ze ook geregeld in de sporthal te vinden. Dankjewel Kitty, we hopen je volgend seizoen weer terug te zien. Zo niet, dan komen we bij jou langs in Carré ;). Inmiddels was Sandra ook weer wedstrijdfit en hadden we weer zeven’man’ op de been. Tot overmaat van ramp raakte onze keepster Aïcha geblesseerd, maar gelukkig wist Kaya dit prima op te vangen.

De meiden die overbleven konden rekenen op veel steun van de rest van de club. In tijden van crisis waren Lianne, Nicolette en Diane altijd bereid om ons te ondersteunen. Ook Babet, Rianne, Karin, Karlijn, Kelly bedankt voor jullie inzet. En speciale dank voor onze tukker Larissa ;).

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020