NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DS1 vs Zeeburg DS1

6 oktober 2019by H.V.Cometas
Dames DS1 H.V.Cometas
dames1a
dames1

Eerste goal voor ons!

Door Simone Postma, 6 oktober 2019

Zaterdagavond spelen we eindelijk onze eerste wedstrijd voor eigen publiek. Mét uitbreiding van de selectie, Manon en Mette versterken ons namelijk als pupil van de week. Ze scoren gelijk het eerste doelpunt voor ons, top meiden!

Zeeburg is de afgelopen jaren altijd een sterke tegenstander gebleken en dat zie je ook bij de start van deze wedstrijd. Het tempo ligt direct hoog, aan beide kanten. Onze passieve 6-0 dekking staat als een huis en Dione staat weer sterk te keepen. In de eerste 20 minuten missen we zelf een aantal open kansen en daardoor gaat de score gelijk op. Door het tempo staan we echt op scherp en dat zie je ook terug in de aanvallen. We laten mooi handbal zien aan ons publiek en gaan met 11-7 de rust in.

Coach Marcel wakkert het vuur wat extra aan in de kleedkamer. ‘Dit spel ligt ons, en als we zo sterk als team samenspelen dan gaan we alle wedstrijden winnen dit seizoen!’ Met dat gevoel komen we het veld weer op.

Eerste goal voor ons natuurlijk. Het lukt om steeds een stukje verder uit te lopen en je ziet de frustratie oplopen bij de tegenpartij. Er wordt hard verdedigd en als wij ons aan de afspraak houden komen ze er niet door heen. Het vieren maakt ons nog sterker en de aanmoediging vanaf de bank voelt als een extra speler, deze punten blijven hier! Helaas verliezen we in de laatste 10 minuten een speler, Fiona kan de wedstrijd niet uit spelen door een tik op haar oog en het veld vol bloed.

Met een voorsprong van 5 doelpunten en nog een aantal minuten te spelen kiest Zeeburg een andere strategie. Ze gaan 1 op 1 verdedigen en even lijkt dat te werken. Het wordt chaotisch en we gooien 2 aanvallen weg. Dan ziet vooral Janny haar kansen en de ruimte die gegeven wordt, ze schiet er nog even 3 ballen in. Daarmee komt de eindstand op 28-20. Wat een lekker begin van dit seizoen!

Eindstand 28-20

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020