NieuwsWedstrijdverslagH.V.Cometas DS1 vs US DS1

17 december 2019by H.V.Cometas
IMG_3992
IMG_3991
IMG_3990

In de ban van handbal

Door Simone Postma, 17 december 2019

Deze week is iedereen in de ban van handbal, helemaal als onze Oranje Dames vrijdag de halve finale van Rusland winnen. De mooiste promotie die je voor je sport kunt krijgen. Het zorgt er voor dat Omrop Fryslân op zaterdagavond bij onze wedstrijd aanwezig is, daar word je toch blij van! Deze laatste thuiswedstrijd van 2019 spelen we tegen US uit Amsterdam. We verwachten wederom een spannende pot handbal, het puntverschil is maar 2.

Bij de start van de wedstrijd blijkt direct waarom. Dit team speelt net als ons graag op tempo, dus snel terug verdedigen is enorm belangrijk. De eerste 15 minuten gaan we redelijk gelijk op. We hebben niet altijd het juiste antwoord op de schoten van de opbouwers uit Amsterdam. Als we de dekking weer goed georganiseerd hebben, snel omschakelen naar de aanval, daar een paar mooie goals uit scoren en de aanvallen als team uitspelen, lopen we uit. De ruststand is 18-13.

Focus houden, niet verslappen en dit doorzetten. We starten de tweede helft prima en hoewel we lastiger tot scoren komen houden we een voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd maken we het onnodig spannend. US krijgt teveel kansen van ons. De voorsprong van 5 doelpunten zijn we kwijt en in de laatste minuut komen ze zelfs tot 1 doelpunt verschil. Gelukkig is daar dan het verlossende eindsignaal en hebben we de wedstrijd gewonnen met 29-28.

Alle teams in de top 3 winnen dit weekend en de posities blijven ongewijzigd. Op een prachtige 2e plaats, 1 punt achter de koploper, gaan we de kerstvakantie in. Even tijd voor een beetje rust en ontspanning, maar tegelijkertijd ook alweer uitkijkend naar de tweede helft van dit seizoen. Want zou het kunnen? Oranje won ook voor het eerst ooit een WK.. Blijven dromen. Voor nu wensen wij al onze supporters hele fijne feestdagen en hopelijk tot 4 januari, want dan hebben we jullie weer hard nodig!

Eindstand 29-28

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020