NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DS1 vs H.V. Aalsmeer Fiqas DS2

10 maart 2019by webmaster
plaatjefront

Wennen aan de hars
Door Meinte escalona 10-03-2019

Na twee weken rust mochten de dames van H.V.Cometas DS1 weer een wedstrijd handballen. Op zondag 10 maart 2019 waren de dames te gast bij Green Park Aalsmeer DS2. De thuiswedstrijd op zaterdag 24 november 2018 werd uiteindelijk gelijk gespeeld (24-24). De laatste twee wedstrijden van H.V.Cometas DS1 werden met overtuiging gewonnen en hadden de dames een mooi gevarieerd spel laten zien. Aan de dames de taak dit ook tijdens deze wedstrijd te laten zien. Door een wedstrijd voorafgaande aan onze wedstrijd, konden de dames van H.V.Cometas DS1 pas 15 minuten voor de wedstrijd het veld op. Vandaar dat de kleedkamer gebruikt werd voor de warming-up. Tijdens het inschieten van Dione Vogelzang konden de dames van H.V.Cometas DS1 wennen aan de hars.

De eerste helft begon en de dames stonden goed in de dekking, toch was daar het eerste doelpunt voor Green Park Aalsmeer DS2. De hoeveelheid hars op de bal zorgde voor verlies van de bal en snelheid in het spel. Er werd veel mis geschoten en de keeper van Green Park Aalsmeer DS2 hield een aantal ballen uit haar goal. Hierdoor konden de dames van H.V.Cometas DS1 niet in hun spel komen. Dit resulteerde al snel in een achterstand. Deze achterstand werd niet meer ingehaald. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Esma van Amerongen twee minuten en Green Park Aalsmeer DS2 bouwde de voorsprong uit met 4 punten. H.V.Cometas DS1 gaat met 13-9 de rust in. Tijd om dit in de tweede helft om te draaien.

H.V.Cometas DS1 begon met de bal in de tweede helft, maar het lukte niet om gelijk te scoren. Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor nummer 15 van Green Park Aalsmeer DS2. Er werd over en weer gescoord maar op de achterstand werd niet ingelopen maar die werd juist groter. Met nog iets meer dan 10 minuten op de tijdsklok stonden de dames van H.V.Cometas DS1 achter met zeven doelpunten (19-12). Maar de dames bleven vechten en door het doelpunt van Aaltje kwamen de dames weer 1 punt dichterbij. En dit hielden ze vast. Het één naar het andere doelpunt werd gemaakt. De dekking sloot, Dione Vogelzang hield een belangrijk schot tegen en de dames kregen een penalty. De voorsprong van Green Park Aalsmeer DS2 werd weggepoetst en de stand werd gelijk 20-20! De volgende aanval van Green Park Aalsmeer DS2 zat en zo stond het 21-20. Aaltje maakt een prachtig schot maar helaas zat deze aan de binnenkant paal en vloog er zo weer uit. Green Park Aalsmeer DS2 mocht weer aanvallen en deze werd wel benut door nummer 11 (21-20).

Met nog twee minuten op de klok stonden de dames van H.V.Cometas DS1 weer met twee punten achter. Maar daar was een mooi laag schot in de linkerhoek van Esma van Amerongen en die zorgde voor de 22-21. In de laatste aanval van Green Park Aalsmeer DS2 werd een loop overtreding gemaakt. H.V.Cometas DS1 kon nog een aanval inzetten om gelijk te komen. Met nog 20 seconden op het bord werd een overtreding door cirkelverdediging gemaakt door de dames van Green Park Aalsmeer DS2 en dit zorgde voor een penalty. Aaltje nam hem en schoot hem vol overtuiging erin. En daar was gelijk het eindsignaal, wederom gelijk (22-22). Green Park Aalsmeer DS2 heeft nu 4 wedstrijden op rij gelijk gespeeld. Dat is wel een knappe prestatie! Nog drie wedstrijden te gaan en dan zit de competitie erop.

Eindstand 22-22

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020