NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs V&S DMW

10 januari 2019by H.V.Cometas
dmw1
dmw2

Dames Midweek nemen eerste punten van het jaar mee naar Leeuwarden
Door Renate Helmholt 10-01-2019

Dames midweek was na 6 wedstrijden toe aan een lange winterstop. Eind november werd de laatste wedstrijd gespeeld voor de competitie. Die wedstrijd werd ook nog verloren met 12-15 van de dames van S.V.W.W. En dat terwijl de dames midweek van Cometas deze tegenstander gewoon verslagen hebben in de beker aan het eind van vorig seizoen. En we weten hoe die bekerstrijd is afgelopen (voor de slapers onder ons, dames midweek heeft de bekerfinale weten te bereiken, helaas hebben ze deze “net” niet weten te winnen).

Dus de grote vraag is, hoe pakken de dames deze rustperiode op, na weken van het ontbreken van wedstrijd- en trainingsritme. Uitgerust zijn ze dan in elk geval wel.
Nieuw jaar dus nieuwe kansen.

De heenreis verliep zonder moeite. (En dan zou je denken dat lijkt me ook niet zo moeilijk, dat klopt… Echter missen sommige dames nog wel eens een afslag omdat er gezellig gekletst wordt onderweg).

De voorbereiding en aankleding ging ook prima. Shirtjestas was aanwezig en er is zelfs gedacht aan het meenemen van de reserveshirts. Dit met de reden dat de tegenstander ook de mooie kleur Kobaltblauw heeft. Niemand was een schoen of iets dergelijks vergeten, dus daar lag het niet aan.

Warmlopen ging zoals altijd. Gestaag warm en op eigen tempo. Niet te moe worden anders wordt het tijdens de wedstrijd niets meer. Nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Rekken en strekken, en niets afgescheurd. We begroeten de tegenstander, scheidsrechters, het publiek en de wedstrijdtafel en zijn klaar voor een wedstrijd van 50 minuten knallen.

De evaluatie van de wedstrijd: te scherp schieten, een tegenstandster die nog nooit gepasseerd had en nu opeens dat wel ging doen, scheidsrechters die zelf nog nooit gehandbald hebben (naar ons idee) en voor de eerste keer fluiten, ballen die over/naast/ergens terecht komen behalve in het doel, hele mooie aanvallen, hier en daar een break-out en dan verder soms gewoon prijsschieten.

Eindstand: 9-20.
Vorige eindstand was: 23-17

Met nog 11 te spelen, en tegenstanders die (nog) minder wedstrijden hebben gespeeld is het misschien nog niet helemaal representatief, maar: Dames Midweek staat (voorlopig) op de eerste plaats! Gespeeld 7, Gewonnen 5, Verloren 2, Punten 10, Doelsaldo van +38.

Zouden ze dit jaar weer kampioen kunnen worden?

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020