NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs S.V. Hoogersmilde

19 december 2019by H.V.Cometas
Unknown
Unknown-1

De laatste lootjes…..

Door Renate, 19 december 2019

Zoals eerder deze week beschreven hebben de dames van de Midweek het nog zwaar zo de laatste dagen van 2019. Moordend speelschema op de loer, en dan zijn er ook een aantal dames die nog “even” met dames 2 meedoen tussendoor. Voor sommige dames betekent dat dus in 7 dagen tijd 3 wedstrijden. Ik kan u vertellen.. “Op onze leeftijd” (deze wordt graag gebruikt…) is dat niet altijd even makkelijk.

Maar desalniettemin reisden onze Midweeksterren op een gemiddelde woensdagavond af naar Hoogersmilde. Geen ingewikkelde reis normaliter, 3 kwartier dan ben je er… Nog even De Coach ophalen in Drachten. Het kan allemaal…

Totdat de boeren begonnen te staken op woensdag, of dat er een ongeluk gebeurt op de Waldwei. Dikke files vanaf ’s morgens vroeg… Een aantal dames hadden een reis van 2 uur naar het werk er op (normaal een half uur), en het leek voor de namiddag niet beter te worden. Een aantal dames zijn eerder van het werk vertrokken om maar te zorgen dat ze op tijd (half 7) bij de Jumbo konden verzamelen.
Half 7, so far so good iedereen present.. nou ja iedereen. 1 zit in het buitenland, 1 vond het nodig om een zweepslag op te lopen, 1 vond het grappig de eerste wedstrijd al geblesseerd te raken en de ander heeft de griep. Over het houdt niet over gesproken. Gelukkig waren er twee dames van het tweede die gezellig mee gingen.

Nou op naar Hoogersmilde dan maar! Nog geen 10 minuten onderweg en de Waldwei stond al vast. Geen paniek we hebben nog 3 kwartier om er te komen dat moet toch lukken…
Tot het ongeveer iets voor half 8 werd en we nog niet echt voorbij Drachten waren. Twee auto’s maar vast vooruit, 1 auto De Coach ophalen, en ondertussen de sporthal maar bellen dat we wat later waren.. Al met al: De laatste auto arriveerde rond de klok van 20.00 uur in Hoogersmilde., dit was ook de aanvangstijd van de wedstrijd… De tegenstander kon niet meer wachten, dus terwijl er nog 3 dames aan het omkleden waren, was de rest (lees 5 speelsters en een keepster) vast begonnen met de wedstrijd…

Om maar alle clichés uit de kast te halen: Niet warmlopen, geen koffie van te voren, niet rustig omkleden, niet gezellig ouwehoeren, niet de keepster inschieten, geen beginopstelling van De Coach… Ingrediënten om een wedstrijd niet goed te beginnen… Toch “vechten” onze dames vanaf minuut 1 met koude spieren zich de wedstrijd in, en gaat een redelijke tijd gelijk op… Dan zijn onze dames warm (in de tweede helft) en nemen een ruime voorsprong. Stand op dat moment 8-11. Met nog een kleine 7 minuten te gaan laten ze de voorsprong voor wat het is en komt de tegenstander akelig dichtbij. Stand 10-11, met nog 30 seconden te spelen. Aanval is voor Cometas. Gelukkig houden onze dames het hoofd koel en klinkt het eindsignaal. Het is denk ik een geluk voor de dames dat de tweede helft is ingekort van 25 naar 20 minuten, dit in verband met de zaal die om 9 uur weer verhuurd is… Anders had dit wel heel anders kunnen aflopen. Maar punten in de tas en weer gillend naar huis!

Zoals u leest, het was weer een enerverende avond met onze dames Midweek. Gelukkig nooit saai. Wij wensen iedereen hele fijne dagen! Geniet ervan, en kom ook in het nieuwe jaar gerust een keer kijken naar deze (kerst)sterren!.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020