NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs F.H.C. DMW

25 januari 2019by H.V.Cometas
Dames Midweek kampioen

#Stillgoingstrong
Door Renate Helmholt 24-01-2019

Groots werd enkele dagen geleden op Facebook een event aangekondigd:
Derby F.H.C DS1 – Cometas DS2. Met daarbij de info: De derby die je in geen enkel geval mag missen!… Komt dat zien op zaterdag 26 januari in de Iehal. (Dus mocht je misschien komend weekend nog niets in de planning hebben is dit misschien een optie).

Echter stond er een paar dagen eerder een “derby” tussen Dames Midweek en F.H.C. Midweek op de planning. Voor een aantal dames uit het Cometas team (en misschien ook wel aan de andere kant) soms een beladen dingetje. Strijd uit het “verleden” is geen garantie voor de toekomst. Maar het motto onder de dames die met enige regelmaat voorbij komt is: gewoon lekker ballen. Met deze instelling werd ook deze wedstrijd weer begonnen. En kan je vertellen, het publiek heeft wat gemist. Misschien volgende keer toch maar een soort project y van maken.

Met dank aan de Nieuwjaars-sinterkerstmanklaas heeft DE Coach een hulpstuk ontvangen waardoor er hopelijk wel geluisterd/gehoord word. De motiverende woorden in de kleedkamer werden voorgelezen, de instructies waren duidelijk. Even warmlopen voor de klank van het beginsignaal. Normaal hebben de dames even tijd nodig om op stoom te komen. Spieren moeten nog warm worden, en zoals deze echte diesels betaamt, hoe langer de wedstrijd duurt, hoe beter ze presenteren. Maar in deze wedstrijd bleken de spieren bij het beginsignaal al warm. Vanaf de eerste minuut #dedenzehetleuk. Zelf tijdens de 2 minuten voor de keeper (overtreding: corrigerende tik en dat klinkt erger dan het was) bleef het hoofd koel en de rust bewaard.

De voorsprong die gecreëerd was er in de eerste minuten van de wedstrijd, is ook niet meer weg gegeven! Een mooie pot handbal, waarin iedereen haar steentje aan bijgedragen heeft. Zoals DE Coach in haar slotwoord riep: er stond een team!

Dames midweek heeft het voorgedaan, dus Dames 2 nu jullie nog! 😉

Eindstand: 19-10.
Eindstand vorige wedstrijd: n.v.t.

In de kleedkamer was het nog lang onrustig…
Er werd zelfs in hashtags gesproken. Een korte samenvatting:
#gewoongewonnen #nogopnummer1 #watdedenwehetleukvandaag #happyshower #whatelseisnew #kampioenen

PS: Of er echt beter naar DE Coach is geluisterd durf ik niet te beweren. Neemt niet weg dat de intentie er wel is.

De komende thuiswedstrijd is verschoven naar een andere datum. Maar woensdag 27 februari zijn deze diesels weer te bewonderen tegen Aeolus. Dus kom dan gerust een kijkje nemen!

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020