NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs Brons DMW1

8 april 2019by H.V.Cometas
_DDP6291
_DDP6224
_DDP6176

Deze keer niet vergeten

Door Renate, 8 april 2019

Zoals eerder besproken hangen de dames van de midweek hun handbalschoenen voorlopig nog niet aan de spreekwoordelijke wilgen. Zo staat komende woensdag hun 14de wedstrijd op de planning, en maken zij de reis naar Assen. Deze wedstrijd is ook nog eens redelijk bepalend. De strijd der midweek om plek 1 en 2 gaat namelijk tussen Assen (staan op nummer 1 met meer gespeelde wedstrijden) en onze dames midweek (staan al een tijdje op plek 2). Wordt deze gewonnen door Cometas en blijft Assen ook winnen zal het onderlinge doelsaldo bepalen wie de kampioen van de competitie wordt.

De eerste voorzet om dichterbij plek 1 te komen is vorige week woensdag gedaan. Tegenstander was Brons. De dames van Brons hebben eerder in de competitie wat leed ondervonden, en konden geen team op de been krijgen, waardoor een tweetal wedstrijden tegen Cometas werden verschoven naar eind van de competitie. Maar nu was er geen af-bericht dus maakten de dames van Brons de reis naar Leeuwarden. Vorige wedstrijd werd gewonnen door Brons, en dus waren de dames van Cometas er op gebrand deze wedstrijd wel te winnen. Statistisch gezien zou deze wedstrijd ook gewonnen moeten worden, aangezien Brons verliest van tegenstanders die onze dames oprollen met een strikje.

Wat al beter ging dan de week ervoor is dat DE Coach ons deze keer niet vergeten was.
Gelukkig was het in Stiens en was het makkelijk te regelen om daar nog enigszins op tijd te arriveren (bij het eerste fluitsignaal). Coach, wij snappen heus wel dat de knappe dokters voorkeur hebben, maar zo erg om naar te kijken zijn wij toch ook niet? En we vinden het gewoon fijn dat je er bij bent!

Vorige wedstrijd hebben we de dames van Brons wat te veel ruimte gegeven waardoor zij heel lang mochten aanvallen… Heeeeeeeel lang. De wedstrijden van de midweek duren 50 minuten. Daarvan hebben we vorige keer minstens 30 minuten in de verdediging gestaan. Dus werd het bij deze wedstrijd anders aangepakt. Met een 5-1 verdediging werd “het breien” (lees lang overspelen) redelijk onmogelijk gemaakt en moesten zij sneller de aanval opzetten. Hierdoor was het aantal minuten aanval/verdedigen in deze wedstrijd ook beter verdeeld.

Dames midweek van Cometas speelde met mooie druk waardoor er altijd een speler vrij komt te staan. Menig kans werd benut, en door in de verdediging te staan “als een huis” werd de ruststand 10-3 (ongeveer, precies weten doen we het niet meer).

In de tweede helft waren de dames van Brons wat gefrustreerd aan het spelen, omdat ze kun winkans met de minuut kleiner zagen worden. Toch hielden de Cometas-dames hun eigen hoofd koel en maakten nog een paar mooie doelpunten.

Eindstand: 17-6
Eindstand vorige wedstrijd: 11-8 (uitwedstrijd)

Komende woensdag dus uit naar Assen. Cometas Uit altijd lastig.
Mocht u willen komen kijken, wij hebben helaas geen bus geregeld, maar uiteraard is er wel te komen met eigen vervoer.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020