NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs Brons DMW1

14 mei 2019by H.V.Cometas
f0a35cac-b9a2-4147-ad65-f7cd8e159c03
IMG_8424

Van sierpaardjes naar paradepaardjes

Door Renate, 14 mei 2019

Vorige week werd in alle hectiek al aangekondigd dat de kans er in zat dat onze Dames Midweek toch nog kampioen werden. Daarvoor moest de reis naar Appingedam gemaakt worden. De spelersbus was niet op komen dagen, dus werd er toch maar met eigen vervoer afgereisd naar het pittoreske dorp.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er toch al enige commotie. Het was wel een vroeg tijdstip om te vertrekken (18.15 uur), auto’s hielden op met rijden, en #ikhebmaar1knielap. Daarbij stond de app vol met berichten als ik ben toch wel een beetje zenuwachtig… Jongens rustig blijven! Eenmaal aangekomen in Appingedam was de kantine niet open.. Geen koffie… Uiteindelijk was de coach van de tegenpartij zo vriendelijk om in de grotten van de sporthal koffie voor ons te zetten. En het kostte maar 50 cent! Dat dat nog kan.

Toch was het een beladen wedstrijd. Want ja, er stond wel wat op het spel. En eerlijk is eerlijk, er zijn tegenstanders waar we liever tegen spelen. De Coach had haar handen er vol aan… Bemoedigende woorden als jongens het is maar een wedstrijd en gewoon lekker handballen mochten nog niet echt leiden tot resultaat.
De dames gingen het eerste kwartier de wedstrijd in met een 1-0 achterstand. Heel even kregen onze dames de “geest” en namen afstand van deze achterstand. De stand werd 1-3. Of dit de precieze ruststand is, is niet helemaal duidelijk. Kan best zijn dat het ook al 2-3 stond of 2-4 of 1-4. Niet belangrijk ook. In elk geval nog niet heel erg overtuigend… Maar er was nog een tweede helft.

Verdedigend stond het als een huis. Daar is niets op aan te merken. Menig dame is gezegend met een blauwe plek ofzo de komende dagen. Aanvallend was het traag en miste de overtuiging. Niet dat er slechte aanvallen werden gespeeld, maar de magic touch ontbrak. Waar de dames soms boven hunzelf uitstijgen ontbrak dat in deze wedstrijd.
Maar door het puike verdedigingswerk en toch nog een paar ballen in het net van de tegenstander te smijten, was de stand bij het eindsignaal 6-7. Dit betekent dus dat onze Dames Midweek voor de 2de maal kampioen zijn geworden!!!

En het was nog lang onrustig in de kleedkamer…. Maar dit kwam niet alleen van de ontlading en het kampioenschap. De douches hielden er halverwege mee op. Er was nog 1 douche die het deed… Weliswaar met koud water maar goed, het was toch nog iets.
Aangezien de kantine ook niet open was, dus het geen groot feest beloofde te worden, werd er geopperd om naar de Mac te gaan, die was om de hoek (Jaja je gelooft het misschien niet maar Appingedam heeft gewoon serieus een Mac Donalds..) Die waren blij met al deze klanten denk ik… De boel werd even op de kop gezet en de lokale pubers schreeuwden rustig mee. Ook het personeel riep af en toe ons toe als kampioenen. Dolle avond.

De dames werden vanmorgen in elk geval niet wakker met een kater! Maar om 7 uur vanmorgen hingen de shirtjes alweer aan de waslijn te shinen! En wordt er nog nagepraat over dit kampioenschap, en wanneer we het echt gaan vieren!

Wij bedanken alle supporters van het afgelopen seizoen. Zonder jullie was het ons seizoen niet compleet geweest. Het busje stond al op de parkeerplaats van de Mac te Appingedam echter was de chauffeur jullie vergeten op te halen.

We gaan volgend jaar voor een hattrick.
Kampioenen!!!!!!

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020