NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs Aeolus DMW1

1 maart 2019by H.V.Cometas
_DDP6161
_DDP6177
_DDP6300
_DDP6266
_DDP6212
Scorebord

Hele “grote” diesels
Door Renate Helmholt 01-03-2019

De competitie is alweer bijna ten einde….
Nou ja … Voor bijna alle teams van H.V.Cometas, behalve dames Midweek. Waar de andere teams nog een wedstrijd of 3 à 4 moeten spelen, komen de dames Midweek nog tot half mei in actie. Door een aantal verplaatste wedstrijden, waardoor de competitie “verlengd” is, moeten de dames de “revanche” van de beker op een laag pitje zetten (zeg maar gerust uit pitje). En dus door de eerdergenoemde verplaatste wedstrijden waren onze dames al een tijdje niet in wedstrijdactie geweest. Een aantal komt nog wel in actie tijdens de trainingen op vrijdag onder leiding van trainer Martijn.

Na ruim 4 weken niet op het “toneel” verschenen te zijn, mochten de dames hun kunsten afgelopen woensdag laten zien aan de dames van Aeolus. Ook aan deze wedstrijd is weer een heel voorbereiding voorafgegaan. Er is in de afgelopen weken druk gelobbyd voor publiek. Het resultaat was duidelijk zichtbaar op de tribune. Met dank aan een deel van Dames 2 die na de training zijn blijven zitten, medereizigers van de tegenstander, trouwe supporter Joost, de heren die kwamen trainen. Speciale dank aan Meinte Escalona, die speciaal de reis naar de sporthal heeft gemaakt om de dames te bewonderen in al hun glorie.

De dames werden een paar dagen voor aanvang gevraagd de haren in de plooi te gooien voor een paar mooie actiefoto’s, mogelijk gemaakt door De Filmploeg. Bekijk gerust voor het resultaat de foto’s bij dit bericht.

Aangezien het warm was in de hal, was warmlopen wel wat overbodig, maar toch werd er braaf een warming-up ingezet. Even de keepster inschieten, nog een korte aangooi- en break-out sessie en dan zijn de dames klaar om te starten.

De dames van Aeolus wonnen de toss, en wouden graag de tweede helft beginnen aan de kant van warmlopen. Je kan ook gewoon kiezen voor de bal, maar tweede helft de kant scheen gebruikelijk te zijn. Het fluitsignaal klinkt in de oren en de wedstrijd gaat los. Zoals onze diesels betaamd kwam de eerste helft stroef op gang. Langzaam tempo (wat je pas ziet als je op de bank zit) en enig gepruts resulteerde in een matige eerste helft. Wel werd er een aardige voorsprong opgebouwd door een paar mooie aanvallen. Door het matige verdedigen konden de dames van Aeolus ook een paar doelpunten scoren.

De rust breekt aan en DE Coach spreekt wijze woorden: Man man man, wat zijn jullie grote diesels. Het is wel heeeeeeel traag. Probeer er tempo in te gooien en wat strakker te verdedigen. en ga 6-0 staan. 6-0! Klaar voor de tweede helft!

Het tempo werd wat opgevoerd, de druk werd ingezet en door een paar mooie aanvallen nemen de dames een ruime voorsprong. Verdedigend stond het als een huis en kwamen dames van de tegenpartij er eigenlijk niet meer aan te pas. Af en toe werd er nog een doelpuntje meegepikt.

Eindstand: 22-10.
Eindstand vorige wedstrijd 9-21 (uitwedstrijd).

De dames hebben nu twee weken rust om daarna “non stop” tot 13 mei in actie te komen.
Op 13 maart shinen de dames in Wijster bij S.V.W.W. De volgende thuiswedstrijd is op 3 april.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020