NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas D1 vs Unitas D1

6 oktober 2019by H.V.Cometas
plaatjefront

De eerste krachtmeting van het seizoen voor de D jeugd van H.V.Cometas

Door Marcel van der Laan 06-10-2019

Zondag 6 oktober. Eindelijk, het is zover. De eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020. De D jeugd leefde er al een aantal weken naar toe. Er zijn een aantal kleine wijzigingen in het team doorgevoerd. Sija Rusticus is halverwege vorig seizoen al ingestroomd, maar hoort er nu echt bij. Olise van Kuijen is doorgestroomd vanuit de E jeugd. Ondanks dat ze er al helemaal bij hoort, is het logisch dat ze haar plekje nog een beetje moet vinden. Stelt u zich maar eens voor. Mag je net van de E jeugd naar de D jeugd en dan blijken de trainingen ineens zwaarder te zijn geworden.

Dat was de afgelopen weken afzien voor het hele team. Ze hadden er niet op gerekend, maar de trainers Luc de Vries en Aicha Koopman hebben de trainingen iets zwaarder gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Dat hebben de spelers positief opgepakt en dat was vandaag te merken.

Jildau Kooistra kon er vandaag helaas niet bij zijn en Lotte Stokkers stond vandaag op karakter in het veld, omdat ze een beetje ziek was.

Na een goede warming up en het ingooien van onze vaste keepers Daan en Ynte, ging de wedstrijd van start tegen Unitas. Het eerste doelpunt was voor Unitas. De Liwadder blauwhemden waren nog even zoekende in de verdediging. Helaas had H.V.Cometas niet meteen een antwoord op de aanvallen van Unitas.

H.V.Cometas kreeg steeds meer grip op de aanvallen van de wit rode tegenstanders uit het Drentse Rolde. Emma Porte gooide als eerste een bal in het doel, maar die werd afgekeurd wegens een voet in de cirkel. Jammer!

Unitas wist het doel wel weer te vinden en H.V.Cometas stond inmiddels met 2 doelpunten achter, want het werd 0-2. Na verschillende pogingen aan beide kanten en zonder resultaat, vond Jocelyn van der Laan het welletjes. Als midvoor onderschepte ze de bal in de aanval van Unitas en ze sprintte in een break out naar het doel van de tegenstander, 1-2. H.V.Cometas ging beter en beter verdedigen, waardoor Unitas niet wist uit te lopen. Een vlotte tegen aanval leverde de Leeuwarders weer een doelpunt op. Lotte Stokkers speelde Jocelyn in de loop aan, terwijl ze net haar verdediger passeerde met 2-2 als resultaat.

Voor het rust signaal lieten de Drentenaren zien nog niet te willen opgeven. Het stond 2-3 met rust voor Unitas.

Na rust ging H.V.Cometas verder waar het gebleven was, alleen hadden ze de aanwijzingen van de coach en de trainer goed opgepakt. De verdediging stond nog iets beter. Jocelyn scoorde wederom een aantal keren. Unitas kon het doel echter niet meer vinden in de 2e helft. Ynte Rusticus had de plek in het doel overgenomen van Daan Kikstra en weerde alle schoten op doel. Zelfs een strafworp!
Daan scoorde op zijn beurt als speler een doelpunt.

Zo goed als Timo Bouwer stond te verdedigen, zo lastig vond hij het om als hoekspeler de bal in het doel te krijgen. Maar zoals zijn vader na de wedstrijd opmerkte:”10 maal is scheepsrecht!” Timo gooide de bal keurig tussen de palen.

Enna Besic maakte een prachtig beweging en zou de bal in net van de tegenstander torpederen, maar dat liet Unitas niet gebeuren. Een felle overtreding maakte een einde aan een mooie actie. De strafworp die daarop volgde werd benut door Jocelyn. Met 6 doelpunten was ze topscorer.

Het aftellen was begonnen en bij het laatste fluitsignaal stond er 8-3 op het scorebord.

Dit kon wel eens het begin zijn van een mooi handbalseizoen voor de D jeugd van H.V.Cometas.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020