NieuwsWedstrijdverslagH.V. Artemis’15 HS1 vs H.V.Cometas HS1

13 januari 2019by webmaster
_DDP5501

Een belangrijk overwinning
Door Nick Ploegsma 12-01-2019

Afgelopen zaterdagavond reisden de heren van H.V.Cometas HS1 af naar het verre Wehl. De vorige wedstrijd werd thuis nipt gewonnen met 1 doelpunt verschil, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Na het eerste fluitsignaal was H.V.Cometas HS1 direct gefocust en begon de wedstrijd sterk. In zowel de solide verdediging als in de snelle aanval zaten ze al snel goed in de wedstrijd. Artemis’15 had duidelijk moeite met het spel van H.V.Cometas HS1, maar creëerde in de aanval zelf ook genoeg kansen om de score gelijk te trekken. De eerste drie 100% kansen van Artemis’15 werden echter op de paal of lat geschoten, waardoor zij al snel tegen een 2-6 achterstand aankeken tegen de heren uit Leeuwarden.

Toen Artemis’15 eenmaal het doel wist te vinden werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld was. De achterstand werd ingelopen en de score kwam al snel op een kleine 6-7 voorsprong, alsnog voor H.V.Cometas HS1 die zich moest herpakken om niet op achterstand te komen.

De rest van de eerste helft bleef de score gelijk opgaan. Om en om scoorden beide teams doelpunten. Beide keepers stonden hun mannetje waardoor er een bescheiden 12-13 score op het scorebord stond na 30 minuten handbal.

De tweede helft ging H.V.Cometas HS1 goed van start, die direct weer scherp in de wedstrijd zaten. De vibe uit de eerste helft herleefde zich en de score kon nogmaals worden uitgebreid naar een 12-15 score. Door het harde verdedigen vielen er enkele 2minuten tijdstraffen en kon Cometas door middel van 7-meterworpen de voorsprong vasthouden. De keeper van Artemis’15 liet zich niet gek maken en wist enkele van de penals tegenhouden. Hiermee hield de keeper zijn team in de wedstrijd, die na zo’n 50 minuten nog steeds niet gespeeld leek.

Richting de laatste minuten van de wedstrijd werden er door enkele snelle aanvallen opnieuw een voorsprong gecreëerd. Na een toverbal van Frank Ploegsma over de keeper van Artemis’15 werd de 19-22 op het scorebord gezet en leek de winst binnen. Niets was minder waar. Na 2 snelle tegenaanvallen in de slotfase kwam Artemis’15 erg dichtbij om ervoor te zorgen dat H.V.Cometas HS1 met maximaal 1 punt weer 2 uur naar Leeuwarden mochten rijden.

Doordat er nog maar minder dan een halve minuut op de klok stond, wist H.V.Cometas HS1 de voorsprong eenvoudig te behouden waardoor de eindstand uitkwam op een 21-22 overwinning.

Een belangrijk overwinning na de verrassende nederlaag van afgelopen week.

Eindstand 21-22

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020