NieuwsWedstrijdverslagH.V.A DS1 – H.V.Cometas DS2

10 maart 2019by H.V.Cometas
H.V.Cometas Dames 2

Gemiste kans
Door Vera Sikkes 10-03-2019

Na een lange winterstop mocht Dames 2 vandaag weer in actie komen. Door verschillende omstandigheden hadden we niet de beschikking over onze gehele selectie. Gelukkig waren Lianne, Rianne, Nicolette en Diane bereidt om ons team te versterken. Nicolette en Rianne wilden eigenlijk de hele dag in de tuin gaan zitten, maar toen ze zagen dat het regende gingen ze toch mee richting Annen. In Annen werd gespeeld tegen H.V.A DS1 die voorafgaand aan deze wedstrijd 18 punten in bezit had. H.V.Cometas doet het goed en was met 19 punten op papier de sterkste

Onze trainer/coach Keimpe beschreef de wedstrijd vooraf als een avontuur. Doordat we niet met onze eigen meiden konden spelen wisten we niet wat we zelf konden verwachten. Maar gelukkig wist de tegenstander dat ook niet. Na een heerlijke warming up in de plaatselijke sporthal kon onze keeper ingeschoten gaan worden. Frank die als supporter mee gereisd was moest even twee keer knipperen met zijn ogen. Niet zijn geliefde Aïcha stond tussen de palen, maar Kaya had haar plaats ingenomen. Aïcha die een blessure aan haar knie heeft opgelopen, was nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. Gelukkig had Kaya de afgelopen trainingen al laten zien dat ze een waardige vervangster is. Met Kaya in de goal kon de wedstrijd beginnen.

Het begin van de wedstrijd verliep stroef. Na 8 minuten spelen was er door beide partijen nog maar één keer gescoord. Gelukkig wisten Diane en Vera daar snel verandering in te brengen. Maar ook bij de tegenstander werd er steeds meer gescoord. Dit resulteerde in een 8-5 ruststand in het voordeel van de dames uit Annen. Zoals de score al laat zien werd er weinig gescoord in de eerste helft. De dames van H.V.Cometas wisten hun kansen niet te benutten en schoten tegen de palen of de keeper.

In de rust werd afgesproken om scherper en geconcentreerder te gaan schieten. Er werden voldoende kansen gecreëerd dus moest alleen die bal nog achter de keeper. In het begin van de tweede helft nam Corine de ploeg op sleeptouw. Samen met Nicolette zorgde ze ervoor dat we mee konden komen met de tegenstanders, want ook die wisten met hun afstandsschoten te scoren. Na mooie druk van Lianne kon Sandra zich tussen 1 en 2 te wurmen wat resulteerde in een mooi doelpunt. Toch speelden we af en toe slordig waardoor onze tegenstander razendsnel wist om te schakelen en in de break doelpunten kon maken. Vandaag waren wij niet scherp genoeg waardoor we helaas hebben verloren. Toch was het geen slechte wedstrijd en hebben de dames midweek ons goed geholpen. Met nog 2 thuis wedstrijden op het programma gaan we er voor zorgen dat ons nu al geslaagde seizoen een mooi einde krijgt.

Eindstand: 20-13

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020